Hur fungerar en Stihl Chainsaw Motor Work?

Hur fungerar en Stihl Chainsaw Motor Work?


En Stihl motorsåg använder en liten, två-cykel gasdrivna motorn. Med en enda kolv och ingen oljepump, dessa motorer använder ett minimalt antal delar för att minska sin makt-viktförhållande. Trots sin ringa storlek, dessa motorer faktiskt generera en hel del kraft och motorn kan rev över 10,000rpm talet.

Komprimering

Hjärtat av kedjesågen ligger djupt inne i motorn. Vevaxeln rider inuti vevhuset. Precis ovanför vevaxeln sitter kolven, som är inrymt inuti cylindern. Då vevaxeln snurrar, den kraft driver kolven upp och ner inuti cylindern. Detta upp och ner rörelse genererar tillräckligt med kraft och kompression för att starta upp resten av motorns system för att hålla motorn igång.

Av bränslesystemet

Blodet av motorn, håller bränslesystemet kolv pumpning. Bränslesystemet börjar vid bränsletanken, där den sugs upp av kompressionen i cylindern och sugs in i förgasaren. Förgasaren blandar bränslet med utomhusluften, och bränslepumpen driver bränslet upp genom cylindern där det blir antänds av tändstiftet.

Tändsystemet

Av strömmen till alla dessa system måste tändningen för att hålla processen igång. När bränslet passerar tändstiftet i toppen av cylindern, en liten spole inuti tändmodulen sänder en elektrisk laddning upp ledningstråden, där tändstiftet producerar sin gnista, således antändning av bränslet. Allt detta är tidsinställd på rätt sätt, genom spinning av svänghjulet, som sitter mitt emot kopplingen. Svänghjulet har en magnet som när den ligger i linje med magnet på tändmodulen startar den elektriska laddningen går i riktning mot tändstiftet.

Air System

Luftfiltret sitter ovanför förgasaren och rensar alla luft innan den når förgasaren. Ljuddämparen vents ut alla förbrukade avgaser. Detta system fungerar precis som en mänsklig andning och om någon del av det blir inkopplad motorn kommer att dö.