Vad som orsakar en 14 år gammal hund att skaka?

Vad som orsakar en 14 år gammal hund att skaka?


Skakningar eller skakningar hos hundar kan vara vanligt, särskilt för äldre eller små hundar. En 14-årig hund kan vara att skaka av flera skäl, många som är helt godartad. Men om du märker onormal, ofta skakning, ta din hund till veterinären för en korrekt diagnos. Du kan behandla orsakerna till dessa shakes med lite hjälp eller förslag från din veterinär.

Kall

Din 14-åriga hund kan skaka eftersom han är kall. Det är inte ovanligt för hundar att darra eller skaka om de är kall eller våt, ungefär som människor. Ett bra sätt att avgöra om din hund skakar eftersom hon är kall är att lägga märke till din egen temperatur. Om du är kall eller har flera filtar eller tröjor på, kan din hund bara vara reagerar på temperaturen i huset eller utanför. Om din hund skakar eftersom det är kallt, lösa problemet genom att justera termostaten eller sätta en tröja på din hund.

Smärta

Vissa hundar skaka som en reaktion på smärta. Observera hundens beteende noga notera om det haltar eller verkar styvare än normalt. Efter en resa till veterinären, kan du ta reda på din 14-åriga vän har artrit och att du kan styra sin skakning med föreskriven smärtbehandling.

Ångest

Under årens lopp, kan din 14-åriga hund har utvecklat ångest. Många hundar skakar när de upplever ångest. Åska, bilturer eller helt enkelt lämnar din hund ensam hemma kan orsaka ångest. Du kan använda flera metoder för att lugna alltför oroliga hundar och hålla dem från att skaka. Till exempel kan du köpa en Thundershirt ångestdämpande hundväst eller en DAP krage.

Allvarlig sjukdom

Tyvärr kunde ofta skakning betyder din 14-åriga hund har en allvarlig sjukdom. Till exempel, skakning är ett symptom på Addisons sjukdom och vissa cancerformer. Undvik misdiagnosing ditt husdjur genom att låta en veterinär för att kontrollera dess ögon, hjärta och andningsfrekvens.