Panel Beater kvalifikationer

Panel Beater kvalifikationer


Panel Beaters band och montera karossen av fordon när den skadats av vandalism eller kollisioner. Den smeknamnet "panel visp" används eftersom arbetare krävs ofta att slå ut bucklor på fordonets kaross. Panel vispar används vanligen i Storbritannien, men också förekommer i Nya Zeeland och Australien. I USA, auto kropps mekanik uppfyller liknande roller. Den genomsnittliga lönen för en kvalificerad panel visp i Storbritannien är 19.000 till 22.000 brittiska pounds (ca £ 18.557 till £ 21.482 US), enligt min jobbsökande, karriär och utbildning rådgivning webbplats.

tekniska kvalifikationer

Staden och Guilds of London Institute är ett brittiskt ackreditering grupp som ger utbildning i yrkes, lednings- och ingenjörskonst. Det erbjuder kurser i fordonskropps och målningsoperationer; underhåll och reparation fordon; och kropp och måla underhåll. Var och en av dessa kurser ge potentiella panel plåtslagare med väsentligheter färdigheter i reparations- och restaurering. Affärsmässiga och tekniska utbildningsrådet (BTEC) erbjuder också kurser som ger yrkesutbildning i kaross reparationer. Kandidater kan genomföra National Certificate / Diploma in Vehicle Technology eller National Certificate / Diploma in Automotive Engineering. Kandidater som slutför någon av dessa kurser kommer att hålla nationellt erkända färdigheter som kan komma till användning i panelen slå handeln.

lärlingsprogram

Tekniska program är huvudsakligen klassrumsbaserade och ger lite i form av praktisk erfarenhet. Panel visp kandidater som vill lära sin handel genom on-the-job training bör ansöka om lärlingsutbildning. Sökande kräver normalt en del GCSEs (General Certifikat gymnasieutbildning) för att få tillträde till en lärlingssystem. Matematik, vetenskap och ämnen som omfattar teknik och ingenjörs är särskilt användbara. Under lärlingsutbildning, arbetar en kandidat tillsammans med en erfaren panel tekniker som undervisar färdigheter såsom panel reparation och borttagning, montering mekanisk trim och återställa färgdefekter. Lärlings kurser tar normalt två till tre år och resultera i tilldelning av en NVQ (National Grundexamen) i fordonskropps och färgverksamhet.

variationer

Motorförsäkring Repair Research Center, även känd som Thatcham, driver särskilda lärlingskurser för krockreparations mekanik. Enligt mitt jobb söksidan, dessa program är fördel genom arbetsgivare eftersom de fokuserar på de mest aktuella tekniker och reparationsteknik. Programmet är formulerat av motorexperter och resulterar i nationellt erkända kvalifikationer. Medhjälpare som har lång erfarenhet av auto organ reparation handel men som innehar inga kvalifikationer kan vara berättigade till Automotive Tekniker Accreditation (ATA). ATA beviljas av Institutet för bilindustrin och låter kroppen reparatörer för att slutföra en nio dagars utvärdering för att få ackreditering.

Erfarenhet

Lärling panel vispar behöver inte ha erfarenhet. Kandidater för ledande panel slå roller kräver vanligtvis åtminstone två år praktik i auto organ handel. Vissa arbetsgivare kan också kräva kvalifikationer förutom erfarenhet. Kandidater till specialistroller, som innebär användning av känsliga maskiner, vanligtvis behöver fem års erfarenhet.