Hur man färga lövträ trappor

Hur man färga lövträ trappor


Färgning trappor är en fyrdelad process. Trappan måste slipas, rengöras, färgas, och överdragna med polyuretan. Du måste också bestämma om du kommer att färga eller måla stammarna. En stigar är den vertikala delen av varje steg. Om man tittar på den första nedersta trappsteget, kommer du att se en stigare som möter golvet, och sedan steget, eller vad är annars känd som slitbanan. Det här jobbet är inte att vara rusade, och kommer att ta tre till fem dagar att slutföra.

Instruktioner

1 Sand varje trappa slitbanan med 150-grit sandpapper, och efter den första slipning med 220-slippapper. Sand endast i riktningen av träfibrerna. Träfibrerna på trappsteg och pigga kommer att flöda från sida till sida. Slipning mot strömmen i träet kommer att skapa repor som är svåra att ta bort.

2 Dammsug trappan med en butik vakuum, och sedan torka dem med en tackcloth eller duk som har fuktats med thinner. Slipdammet ska tas bort helt eller det kommer att lämna en märkbar grynig titta på finish.

3 Täck kanterna på stammarna med målartejp om du planerar att måla dem. Bandet kommer att hålla fläcken av stammarna. Linda en remsa av målartejp runt botten av ståndare för att hålla fläcken bort dem.

4 Rör fläcken med en omrörningsstav. Skaka inte fläcken att blanda. Skaka fläck kommer att skapa bubblor i fläcken som också kommer att tillämpas på trappan.

5 Fläck det översta steget, och använda 2-tums vinklad pensel för att applicera bets på varje trappa slitbanan, och den undertill kanten av trappan slitbanan näsa som uppfyller stigaren. Stain stammarna om de inte ska målas. Som du färga varje steg, torka av överskottet fläcken med en mjuk luddfri trasa. Tillåt fläcken torka över natten.

6 Applicera ett andra skikt av färg om det första skiktet är inte tillräckligt mörkt. Stain kommer att lätta när det torkar, och ibland behövs en andra skikt. Låt det andra skiktet av färg att torka över natten innan de ansöker polyuretan.

7 Applicera ett lager av polyuretan till varje steg, med hjälp av två-tums vinklad pensel. Arbeta dig från det översta steget till nedersta trappsteget. Göra det möjligt för polyuretan torka under den tid som rekommenderas av tillverkaren. Bättre prestanda polyuretan kräver längre tid att torka.

8 Sand det första skiktet av polyuretan, och torka bort allt slipdamm. När trappan är fri från damm, applicera ett andra skikt av polyuretan. Låt andra pälsen torka, sand och ren igen, och tillämpa en slutlig beläggning av polyuretan. Tre lager av polyuretan ger en god skyddsnivå för trappan.