Hur man läser en batteriladdare Gauge

Hur man läser en batteriladdare Gauge


Batterier finns i en mängd olika modeller och storlekar, med laddare är lika varieras för att matcha. Oavsett vad den enskilde modell eller komplexiteten hos laddaren emellertid läsning batteriladdaren mätaren är väsentligen densamma. Orsaken till detta standardisering av mätaren informationen är att främja allmän användning bland konsumenterna. För dig men betyder det att oavsett laddaren nödvändigt, kommer du att kunna berätta en överblick hur laddat batteriet är, och hur mycket som återstår innan batteriet når lagringskapacitet.

Instruktioner

1 Anslut batteriladdaren till batteriet du tänker ladda utan att ansluta laddaren. Haka den positiva klämman på laddaren, den röda, på den positiva polen på batteriet. Haka fast den negativa klämma, den svarta, på den negativa polen. Fäst klämmorna ordentligt genom att testa dem för glidning eller vicka på terminalen. Justera kopplingen som behövs.

2 Mata in alternativen inställningar till laddaren. I omfattningen av inställningarna varierar mellan olika laddare modell. Vanliga inställningar inkluderar amp inställningar, spänningsinställningar eller batterityp. Välj den inställning som passar din specifika batteriet.

3 Anslut batteriladdaren till ett eluttag. Slå på laddaren och ställ in laddaren timer. Timern begränsar längden av avgiften, elavbrott till laddaren när tiden går ut. Tidsinställningar beror på både modellen av batteriet samt modell av laddaren. Konsultera tillverkarens instruktionsbok för att bestämma timer-inställning längder. Automatiska laddare kommer inte att ha timers, eftersom de stängs vid detektering att batteriet är helt laddning.

4 Undersök mätaren för att bestämma laddningstillstånd för batteriet. Kontrollera placeringen av mätaren pekaren i analoga mätare. För en AMP mätare visar pekaren laddningen går från laddaren till batteriet. Pekaren börjar i det röda området, vilket tyder på en hög initial laddningshastighet. När batteriet får en laddning, kommer hastigheten att minska, rör sig mot den gröna delen av avläsning. När det står 1 eller 2 ampere då batteriet är nästan full kapacitet och du kan sluta ladda.