Optioner på en 1966 Mustang

Optioner på en 1966 Mustang


1966, Ford passerade miljonte märke Mustangs produceras. Dessa muskel bilar kom med en mängd olika alternativ. Några alternativ var endast tillgängligt som en del av ett speciellt paket. Köpare kan köpa en 1966 Ford Mustang som en Sprint 200 Mustang Shelby GT 350 Mustang, High Country Special och Anniversary Gold Mustang. Mustangs fanns tillgängliga som kupéer, konvertibler och Fastbacks.

motor~~POS=TRUNC

Standarden motorn i 1966 Ford Mustang var 200 sexcylindrig motor, men köpare kan välja 289 motorn mot en extra kostnad som en 2V 200HP V-8, 4V Challenger V-8 och en 4V Hipo Cobra V-8.

Överföring

Fem sändningar fanns i 1966 års Mustang. För sex-cylindrig motor, ditt val var Cruise-O-Matic eller fyra-växlad manuell. Med V-8 motor, dina val var två Cruise-O-Matic system - en avsedd för V-8 HP och Challenger och andra utformad för V-8 Hipo. En fyra-växlad manuell var också tillgängliga för V-8.

Strömalternativ

1966 Mustang kan uppgraderas till att omfatta servobromsar, servostyrning och en effekt topp för cabriolet.

prestanda Utrustning

Alternativ som verkligen tog 1966 Mustang till en högre nivå ingår dubbla avgassystemet, dimljus, galler bar, rally-pac klocka och varvräknare och stål utformade 14-tums hjul. Andra prestandaalternativ ingår en 55-amp batteri, större främre och bakre fjädrar, krängningshämmare och styrutväxling.

Säkerhetsutrustning

Två hastigheter vindrutetorkare, färgat glas, deluxe främre och bakre dropp bälten och en dag till natt spegel var alla förbättrade säkerhetsalternativ som finns tillgängliga för 1966 Mustang.

bekvämlighet

Alternativ för att lägga till bekvämlighet för föraren var också tillgängliga, såsom luftkonditionering, AM-radio med tejp systemet, Mittarmstöd och pakethållare.

Utseende

För att göra 1966 Mustang sticker ut, kan du ha accent ränder, en deluxe simulerad träfibrerna ratt, vinyl tak och tråd hjulsidor. Det fanns även möjlighet att pistolgrepp dörrhandtag.