Hur man gör Orange Doftolja

Hur man gör Orange Doftolja


Hemlagad doft oljor kan vara mer kostnadseffektivt än kommersiellt tillgängliga oljor, men de kräver tid och uppmärksamhet för att skapa. Det finns flera vedertagna förfaranden för framställning av doftoljor, men den enklaste är att branta oljan i den önskade doften över en tidsperiod. Denna metod är känd som effleurage. Upphettning av oljan under denna process, som kallas maceration, är ett sätt att snabba upp utvecklingen av doft. Gör orange och andra typer av citrusdoftolja lika lätt som du gör väldoftande oljor från blommor, kryddor och örter.

Instruktioner

1 Peel sex tunna remsor från en apelsin. Sätt i skal i en tydlig glasburk.

2 Mät och häll 236ml av safflorolja in i glasburk. Försegla locket på burken tätt och placera burken på en solig fönster under 48 timmar. Skaka burken varje 12 timmar.

3 Sila innehållet i burken genom muslin i en skål. Pressa muslin att få ut så mycket av oljan i skålen som möjligt. Kasta den ansträngda material.

4 Häll oljan från skålen tillbaka in i glasburk. Lägg sex tunna remsor av färsk apelsinskal. Göra det möjligt för burken att sitta i ett soligt läge i 48 timmar, skakning varje 12 timmar.

5 Upprepa steg 3 och 4 tills oljan når den önskade nivån av doft. Häll oljan i en mörk flaska och förvara den på en sval, mörk plats för upp till 12 månader.

6 Om en solig fönster inte är tillgänglig, placera flaska olja och apelsinskal i en panna fylld med kallt vatten. Värm vattnet långsamt tills den är varm, men inte het. Du bör kunna röra vattnet bekvämt med handen. Håll oljeuppvärmning vid denna temperatur under 10 minuter en gång varje dag. Stam och ersätta apelsinskal var tredje dag. Upprepa denna process tills oljan når den önskade doftnivån.