Hur man rengör bad dusch kakel

Hur man rengör bad dusch kakel


Rengöring badrum dusch kakel är en viktig del i att upprätthålla ett rent hem. Även om duschen är där du går för att få ren, brickor fortfarande blir smutsiga. Tvålrester, mineraler i vattnet, mögel och smuts ackumuleras över tiden, lämnar dusch brickor ser talande. Porslin, keramik och sten är de vanligaste typerna av plattor som används i badrum duschar. Rengöring dusch plattor med rätt produkter kommer att ha dem mousserande på nolltid.

Instruktioner

Rengöring Porslin Kakel

1 Fyll en tom sprayflaska med lika delar varmt vatten och destillerat vit vinäger. Skaka flaskan för att blanda ingredienserna.

2 Spraya ättika lösning på dusch brickor. Tillåter att den förblir på brickor i ungefär tre minuter.

3 Skrubba kakel med en svamp för att avlägsna tvålskum och andra smuts från ytan. Använd en gammal tandborste för att skrubba bruket.

4 Skölj plattor med vanligt vatten. Använd en löstagbar duschmunstycke, om du har en. Om inte, använd en kopp för att skölja dusch brickor. Polera kaklet med en ren trasa.

Rengöring Kakel

1 Fyll en hink med sju koppar varmt vatten. Lägg 1/4-cup vinäger, 1/3-cup hushåll ammoniak och halv-cup bakpulver till hinken. Blanda ihop.

2 Doppa en svamp i hinken av rengöringslösning. Skrubba keramiska dusch brickor med en svamp. Skölj svampen ofta under rengöring. Använd en gammal tandborste för att skrubba kakel injekteringsbruk.

3 Skölj keramiska plattor med vanligt vatten.

4 Torka plattorna med en trasa och tvålvatten för att avlägsna någon film kvar från rengöringslösning. Polera kaklet med en torr trasa.

Rengöring Natursten

1 Fyll en hink med vatten och några sprutar av mild diskmedel. Undvik att använda tvål som innehåller blekmedel eller något slipande rengöringsmedel, eftersom det kan skada stenytan.

2 Doppa en trasa i hink med rengöringslösning. Vrid ur trasan något.

3 Torka stenplattor med trasa och tvålvatten. Skölj ur trasan ofta under rengöring. Använd en gammal tandborste för att rengöra fogarna.

4 Skölj stenar med vanligt vatten. Polera kaklet med en torr trasa.

5 Använd en sten renare som en alternativ metod för rengöring av sten dusch brickor. Följ tillverkarens specifika rengöringsinstruktioner, eftersom detta kommer att varydepending på produkten.