Hur gör jag Spola min MerCruiser?

Hur gör jag Spola min MerCruiser?


Efter att ha kört en MerCruiser inombords / utombordsmotor i saltvatten, extremt grumligt vatten eller kraftigt förorenat vatten, bör du spola med rent sötvatten så fort som möjligt. Dessa villkor kommer att påskynda bildandet av rost och korrosion och minska livslängden på både motorn och outdrive.

intern Flush

En motor muff är ansluten till en trädgårdsslang och placeras över vattenintag portarna på outdrive. Vattnet är påslagen och motorn igång. Motorn värms upp till sin normala driftstemperatur för att säkerställa motorns termostaten öppnar, vilket gör att sötvatten att strömma genom hela kylsystemet. Motorn ska köras i fem minuter eller mer efter det blir upp till temperatur.

Extern Lower Unit

En slang används för att skölja bort det yttre av den undre enheten. Närmaste uppmärksamhet ägnas åt muttrar och skruvar som Skruva fast nedre enheten till båten, till trim och tiltcylindrar och anslutningar, samt bälgar, gimbles och gångjärn, som tillåter den nedre enheten att luta och vända.

Motor och Bilge

Under de flesta omständigheter det yttre av motorn inuti båten inte kommer att komma i direkt kontakt med vattnet. Däremot kan vattenstänk i båten samt läckage från många källor låta salt eller förorenat vatten samlas i slaget och stänka upp på motorn. Alla länsvatten ska dräneras genom båtens avtappningspluggen, följt av spolning kölsvinet. Det skadar inte att snabbt slang ner motorn; bör dock högtryckssprut inte användas runt elektriska komponenter, som kan tvinga vatten inne i dem.