Hur man beräknar Pediatric Burn Area

Hur man beräknar Pediatric Burn Area


Den "Rule of Nines" har varit ett fantastiskt verktyg för snabbt beräkna yta som deltar i någon som har solidariskt brända, och utgör en viktig faktor i så fort som möjligt börjar vätska resusitation. Regeln är också lätt att lära: huvudet och varje arm är var 9% av den totala kroppsytan; den främre torso, rygg torso, och varje ben är vardera 18%; och underlivet 1%. Denna regel, dock inte tillämpas på barn under 10 års ålder, eftersom deras kroppsproportioner är annorlunda än vuxna.

Instruktioner

1 Uppskatta brända ytan av ett barn snabbt med hjälp av en modifierad Rule of Nines. För spädbarn upp till ett års ålder, antar huvudet är 18%, två gånger området för en vuxen. Skillnaden är hämtad från benen, 4,5% från vardera, vilket ger varje ben totalt 13,5%.

2 Uppskatta brända ytan äldre barn med hjälp av formeln: 18% - 1% x ålder i år för huvudytan. En fem år gammal, till exempel, skulle ha ett huvud ytarea av 18% - 5% = 13%. Den procentuella subtraheras från huvudet, 5% i detta fall tillsätts till benen, nu 13,5% + 2,5%, eller 16%, vardera.

3 Uppskatta ytan för brännskador som täcker mindre än en hel region genom att använda barnets handflata som ca 1% av den totala kroppsytan. Du kan sedan jämföra handflatan storleken till brända området för en snabb uppskattning område.