Installations information om en vattenmätare

Installations information om en vattenmätare


Installera en vattenmätare kan spara en hel del pengar, om du bor i en relativt liten hushåll, och kan göra dig mer medveten om vattnet du använder om du bor i ett lager egendom. Använda mer vatten än du behöver har en enorm inverkan på miljön, så har en vattenmätare monterad är något som husägare bör överväga. Det är bäst att ha företag som levererar vattnet komma och passar din mätare för dig, men om du vill göra det själv, det är inte mycket av en kamp.

Instruktioner

1 Leta reda på vatten brunnslock där vattenledningen in din egendom. Detta kommer sannolikt att vara på kanten av dina skäl eller i utkanten av ditt hus.

2 Stäng av uppströms och nedströms ventiler av din vattenförsörjning.

3 Spola vattensystemet av allt skräp uppströms från där du tänker installera vattenmätare.

4 Ta mätarens spud beskyddare, och rikta in den på plats mellan de två ventilerna, med pilarna efter den planerade vattenflödet. Se till att mätarens avläsning område är tydligt, särskilt om mätaren ska monteras i ett begränsat område.

5 Täta gängor vid båda ändarna av mätaren till vattenledningen. Var noga med att inte över-skärpa, och använd inte tätningsmedel.

6 Anslut alla elektriska element på mätaren till ett batteri eller kraftkälla och isolera alla kablar.

7 Öppna uppströms avstängningsventilen långsamt samtidigt öppna en kran för att frigöra eventuell instängd luft från systemet.

8 Kontrollera att både uppströms och nedströms ventilerna är öppna, och att vattnet som passerar genom mätaren korrekt.