Ovanliga Klättring Blommor

Ovanliga Klättring Blommor


Varje år, plantskolor och postorderkataloger införa nya, exotiska utseende växter, lockande trädgårdsmästare precis i tid för vårsådden. Vinstockar är alltid populära bland trädgårdsmästare. Slingrande väg upp och över nästan vad som helst, vinstockar kamouflage oattraktiva områden samtidigt lägga visuellt intresse och skugga till gården. Ovanliga, unika blommande vinstockar kan vara reella konversationstart. Deras levande, färgstarka blommor och ljus, iögonfallande bladverk gör en dramatisk uttalande, vare sig odlas ensam eller i kombination med andra växter.

Gloriosa lilja

Vetenskapligt kallas den klänglilja, den Gloriosa lilja eller Glory Lily är en sann syn att skåda när i blom. 3- till 5-tums kronblad av slående blommor gradvis böja bakåt och bildar fina valv, medan blomman själv ändras från grönt till gult till klarrött som det mognar. Det kan lätt odlas i USDA zoner 9-11, gör det till ett bra val för varma, södra stater som Florida. Den Gloriosa Lily kan också odlas i växthus eller behållare i kallare klimat. En kraftig tropisk vinstockar, trivs den i varmt väder. Full sol skickar tvinna rankor klättra upp till 12 fot i höjd. När vinstockar blommor, kommer det att dö ner och tuberös roten kan då grävas upp och flyttas eller lämnas ensamma. Efter en kort vilande stava, den nya vinstockar kommer att dyka upp - förutsatt att vädret är tillräckligt varmt.

Blue Angel Clematis

The Blue Angel Clematis, eller italiensk klematis, är uppkallad efter sina utsökta blommor. Mäter upp till 6 inches i diameter, de himmelsblå blommor öppna varje år med ljusblå centra ge vika för mörkare blå kanter. Detta snabbt växande vinstockar producerar också attraktiv, mörkgröna bladverk och är härdig i USDA zoner 4 till 9. Funna i trädgårdar så långt norrut som Nebraska och så långt söderut som Texas, når upp till 12 fot i höjd när den odlas i full sol , vilket gör den idealisk för tvinna upp hållare eller över staket. De rikliga vinstockar av Blue Angel Clematis producerar ett överflöd av lyckohjul formade blommar hela sommaren, locka kolibrier och fjärilar och lägga till färg och doft till trädgården.

Blue Hardy Passion Flower

The Blue Hardy Passion Flower vinstockar är känd för sina exotiska blå blommor, som följs av utvecklingen av ätbara, mjuka orange frukter. Även känd som Blå passionsblomma, kan Blue Hardy passionsblomma odlas så långt norrut som zon 7 på USDA hardiness kartan, inklusive delar av North Carolina och Tennessee, vilket är ovanligt för en tropisk växt. Det är en evergreen i varmare klimat, men när planteras norr om zon 9, Blue Hardy Passion Flower uppvisar en lövfällande tillväxtmönster, sprider sina blad i kallare väder och återvänder varje vår. Vinrankorna av Blue Hardy Passion Flower kan nå upp till 40 fot i längd, vilket gör det ett bra val för plantering bredvid en kedja länk staket eller spaljé där den lätt kan trimmas tillbaka.

Snail Vine

Vigna Caracalla, eller Snail Vine är snabbväxande perenn vinstockar som trivs i USDA hardiness zoner 9 och 10 och är ett populärt val för Gardners i Arizona och Kalifornien. Inte kallt hardy, kan det också odlas som en årlig i kallare områden och kan planteras i norra trädgårdar när alla risk för frost har passerat. Denna snabbt växande vinstockar är döpt efter dess blommor som lavendel i färg och formad som en snigel. Doftande men små, blommorna är mycket attraktiv, liksom vinrankor själva, som når upp till 20 fot i längd. Den mörkgröna bladverket är också torka resistenta och tolerant av reflekterande värme, vilket gör det ett klokt val för dem som bor i torra ökenklimat.