Hur Prime en canvas med olja

Hur Prime en canvas med olja


Duk används ofta som bas för olje- och akrylmålningar. Konst butiker säljer primade duk, och marken för tavlor kan vara ett skikt av gesso, olja eller ett skikt av akryl, som gör textilmaterialet mer hållbara och hindra den från att absorbera de färger. Priming egna duk är också möjligt, så att du kan välja primern och spara pengar. Olje priming är lämplig för oljefärger och gör målningen ytan jämnare än andra typer av primers.

Instruktioner

1 Köp rå duk, som kan vara gjord av bomull eller linne. Mät träramen och tillsätt 2 till 3 inches på varje sida när du köper material.

2 Sträck rå dukmaterial på en träram, och häfta duken till sidorna av båren.

3 Applicera ett lager av hudlim, som också är känd som animaliskt lim. Detta material är tillverkat av animaliskt bindväv och är typiskt uppsamlas från kaniner eller hästar. Alternativt kan du använda PVA lim, men detta torkar snabbt och kan underlätta avflagning av färgen. Om duken materialet inte är tätt vävda, applicera flera lager av hudlim. Låt varje lager av skinn limmet torka.

4 Tunn olja primer med terpentin tills man erhåller en flytande konsistens. Om olje primer du köper är inte särskilt tjock, behöver du inte använda terpentin.

5 Applicera ett lager av olja primer på duken. Täcker hela ytan inklusive sidorna av duken. Låt primern torka under 24 till 48 timmar.

6 Applicera ett andra skikt av primer och låt den torka i en till två veckor. Helst bör du vänta upp till sex månader för olje primer för att bota och måla endast efter detta intervall.