Hur man installerar Suspension Bike Forks

Hur man installerar Suspension Bike Forks


Uppskov gafflar är standard för i stort sett alla nyligen gjort mountainbike. Även om de kan väga en smula mer än stela gafflar, som inte har någon fjädring, de är överlägsna i sin förmåga att kontrollera cykel genom ojämn terräng. Suspension gafflar finns i en mängd olika utföranden: Vissa har fjäderdämpare, medan andra använder luftpatroner. De varierar också i deras förenlighet med hjul och bromssystem. Att installera en suspension gaffel är en komplicerad uppgift som kräver en viss mängd mekanisk erfarenhet och kan vara tidskrävande.

Instruktioner

1 Sätt i cykelns styrrör in cykeln huvud rör, vilket är röret på framsidan av cykeln. Det kommer att ha att pressa mellan flera lager, vilka kan skjutas utåt som ett resultat av gaffeln s införing i ramen. Installera några lager eller lagerkomponenter som stördes av gaffelns styrrör i den ordning de installerades.

2 Installera bromsoket, vilket är den mekanism som flyttar bromsbelägg. Om du har skivbromsar, använd en 5-millimeters insexnyckel för att skruva fästet med oket på det till fästet på gaffeln, som kommer att vara på gaffeln vänstra sida nära hjulet. Om du har v-bromsar, använd din insexnyckel till tätt trä bromsok på fästen strax under gaffeln ärke.

3 Installera stammen på styrröret. Du kommer att behöva använda distanser, som är cirkulära beläggningar för styrröret, för att höja och sänka stammen till vad höjd du vill. Dock måste du ha distanser på alla delar av styrröret.

4 Skjut headsetet bulten genom stammen locket och trä bulten med en 5-millimeters insexnyckel i stjärn mutter på insidan av gaffeln på gaffelröret. Trä bulten ner till ordentligt, sedan använda en 5- eller 4-millimeters insexnyckel, beroende på stammen, för att dra åt stam bultarna på styrröret. Plocka upp cykeln så att dess framhjulet är i luften, och låt hjulet swing och tillbaka. Om det svänger tvekande, sedan ångra stam bultar och lossa headsetet bulten. Försök sedan processen tills den svänger fritt. Om det svänger fritt, håll frambromsen och rock framhjulet fram och tillbaka för att kontrollera glapp i headsetet. Om du känner lagren framåt och bakåt, lossa stam bultar och dra åt headsetet bulten.