Hur man ansöker om matkuponger i Tucson, AZ

Hur man ansöker om matkuponger i Tucson, AZ


För familjer med begränsad inkomst, betalar räkningar och sätta tillräckligt med mat på bordet är ofta en svår balansgång. Matkuponger bidra till att komplettera livsmedels budgetar berättigade familjer genom att tillhandahålla en månatlig tilldelning av förmåner som kan användas för matköp. I Arizona, är matkuponger kallas Nutrition Assistance förmåner och administreras av Institutionen för ekonomiskt bistånd. Målet med programmet är att ge "hälsosam mat till låginkomstfamiljer med barn och sårbara vuxna", enligt departementet.

Instruktioner

1 Skaffa en ansökan om förmåner. Du kan få en ansökan om Nutrition Assistance Program från lokala Family Assistance Administration kontor (se Resurser). Programmet är också tillgänglig via Heath-e-Arizona webbplats (se Resurser).

2 Samla nödvändig information. För att få matkuponger, kommer handläggaren att granska din ansökan behöver dokumentation för att avgöra din rätt. Detta inkluderar information såsom lön Män, kontoutdrag, födelsebevis och socialförsäkringskort.

3 Fyll i ansökan. Om du föredrar, i stället för att fylla i ett papper program som du kan fylla i ansökan online via Health-e-Arizona webbplats (se Resurser).

4 Skicka in din ansökan. När du har samlat all dokumentation och fyllt i alla delar av programmet, lämna allt till din lokala Family Assistance Administration kontor. Pappersapplikationer kan skickas eller tas till kontoret. Om du ansöker online, måste du faxa dokument för att slutföra ansökningsprocessen.

5 Delta i ett berättigande intervju. Det sista steget i att ansöka om matkuponger i Tucson är att delta i en berättigande intervju, även känd som en undersöknings intervju. Familjen Assistance Administration kontor kommer att kontakta dig för att ställa in en intervju när det tar emot din ansökan paket.