Vilka är orsakerna till blåmärken från repor torr hud?

Vilka är orsakerna till blåmärken från repor torr hud?


Blåmärken resultera från trasiga blodkärl som läcker nära hudens yta, och kan visas som svarta, blå, lila, gult eller grönområden på huden. Lyckligtvis blåmärken till följd av repor torr hud kan förebyggas och behandlas genom livsstilsförändringar och egenvård.

typer

Blåmärken i samband med repor kan bli följden av ett medicinskt tillstånd, såsom eksem, som orsakade torr hud, eller från personliga beteenden, såsom repor för hårt eller ofta.

Funktioner

Blåmärken från repor torr hud kan tyckas svullen, känner anbud vid beröring, visas som linjer över huden och förekommer över hela kroppen.

Identifiering

Primärvårdsläkare och dermatologer identifiera och diagnostisera orsakerna till blåmärken och torr hud. Patienter kan få en fysisk undersökning och genomgår blodtest för diagnos av medicinska tillstånd som orsakar blåmärken och klåda.

överväganden

Kvinnor, människor som är äldre och de som tar blodförtunnande medel såsom acetylsalicylsyra är mer benägna att enkelt blåmärken efter repor torr hud.

behandlingar

Enligt Mayo Clinic, rekommendationer för behandling av blåmärken inkluderar upplyftande det drabbade området, tillämpa kallt förpackningar flera gånger dagligen och med hjälp av en smärtstillande såsom paracetamol.

Förebyggande / Lösning

Med hjälp av en daglig fuktkräm, undvika långvarig exponering för solljus och varma duschar eller bad, och bära långa ärmar och byxor kan skydda huden från blåmärken och minska lusten att repa.