Anvisningar om hur man gör en pappers- kran

Anvisningar om hur man gör en pappers- kran


Origami, den japanska konsten att vika papper, är ett populärt tidsfördriv i och utanför Japan, och en av de mest kända origami former är kranen. Boken "Sadako och de tusen papperstranor" krediteras med inspirerande sin popularitet, eftersom det berättar historien om en ung flicka med leukemi som efter att ha hört att den som gör tusen papperstranor kommer att beviljas hennes önskan, gör det hennes mål att göra just detta, så att hon kan bli frisk igen.

Instruktioner

1 Vik ett fyrkantigt papper på mitten så att ett hörn möter det motsatta hörnet, vilket ger en rätvinklig triangel.

2 Vik triangeln på mitten, så att de två spetsiga vinklar möter varandra. Nu har du en mindre rätvinklig triangel.

3 Lyft upp hörnet bara vikas ner så att den står rakt upp i rät vinkel mot den andra halvan av triangeln. Sprid öppna de två sidorna av det hörnet, sedan dra ner den punkt så att den möter hörn direkt under den. Platta ner det, och du bör hålla en fyrkantig form med en triangel är ansluten till den.

4 Vänd upp och ner och upprepa steg tre: vika upp hörnet, sprida isär och platta. Du har nu en kvadrat.

5 Observera att om du lägger din kvadrat på en plan yta, tenderar det att fjädra upp, med flikar på vardera sida. Ta en av dessa flikar och fäll ner det så att kanten på den öppna sidan möter den vikta linje som går genom torget. Upprepa med den andra fliken.

6 Vänd på papperet upp och ned och upprepa steg fem med de återstående flikarna. Du har nu en drake form.

7 Ovanför de två flikarna som du just nedvikta, finns det en triangel. Vik denna form ned och veck; vecket ska gå rakt över topparna på de två flikarna.

8 Lossa veck från steg sex och sju. Öppna upp torget, låter det böja på vecket du gjort vid steg sju, så att du kan platta formen ner. Du har nu en romb.

9 Vänd på papperet. Fäll ner triangeln som du gjorde i steg sju, sedan ångra det och vika båda flikar. Upprepa steg åtta.

10 Din romb har två flikar, precis som en ruta i steg fem gjorde. Lägg märke till att den ena sidan av romb delas på mitten, så att de två sidorna kan röra sig från varandra. Från den ände av romb, fäll ner de två flikarna så att de uppfyller i mitten, precis som tidigare. Vänd på den och upprepa dessa veck.

11 Ta två separata sidor av vad som brukade vara romb och vik dessa två flikar uppåt i en vinkel.

12 Öppna upp vecken från föregående steg och vika ned dem igen ut och in.

13 Välj en av de smala remsor som nu sticker upp att vara chef. Vik ner i en vinkel, sedan öppna upp och vända det ut och in.

14 Dra vingarna isär så att kroppen fylls med luft.