Hur man bygger en egen John Boat

Hur man bygger en egen John Boat


Hemlagad, flatbottnade, träbåtar som används på lugna sjöar och dammar i hela södern så småningom blev känd som "john båtar." Traditionellt har dessa båtar tillverkade av breda cypress plankor och krävs endast grundläggande verktyg och träbearbetning färdigheter för att sätta ihop. Du kan göra en john egen båt lika enkelt med tall och plywood.

Instruktioner

1 Gör blyertsmarkeringarna längs en ​​av kanterna på var och en av de en-för-12 plankor fulla längd av styrelsen vid 2, 4, 6 och 10 fot. Markera varje planka på 95 3/4 inches längs samma kant du gjort andra märken. Den sidan av brädet med varumärkena kommer att vara i botten av båten. I slutet av styrelsen från vilken du startade mätning blir aktern på båten och slutet närmast 10-fots märke blir fören på båten.

2 Gör en markering på fören slutet av varje planka mäter ned 3 1/4 inches från den övre kanten av brädet.

3 Lägg en rak kant på plankan indexera den på märket du gjort på fören slutet av styrelsen och på märket du gjort på 95 3/4 inches, sedan dra en penna linje mellan dessa två varumärken.

4 Använd en vinkelhake för att flytta markeringen vid 10 fot upp till linjen du ritade i steg 3.

5 Såg triangeln av trä från plankan du beskrivs i steg 3 med hjälp av en cirkelsåg, sedan göra samma sak till den andra 12-fots planka. Dessa två plankor blir sidorna av john båten. Triangeln av trä du avbröt kommer att utgöra upsweep i fören på båten.

1 Skär åtta 2-by-4 skivor, vardera 46 1/2-inches lång från fyra, åtta fot 2-by-4 skivor. Dessa kommer att användas som fören-board, stöd styrelsen vid toppen och botten av akterspegeln och stringers längs golvet i båten.

2 Placera de två sidorna av båten på kanten, ungefär fyra fot isär med undersidan uppåt.

3 Applicera ett lager av konstruktionsbindemedel i varje ände av en av de 46 1/2-tums 2-by-4 skivor, placera den mellan de två sidorna av båten, smala kanten på golvet, skölj med aktern änden sido plankor. Skjut båtsidorna tätt till 2-by-4 och sedan ansluta dem med 2-tums rostfria skruvar.

4 Applicera ett lager av konstruktionsbindemedel till ändarna av en annan 2-by-4, sedan placera den på kanten mellan de två sido plankor i fören slutet av båten. Denna styrelse kommer att vara i linje med fören slutet av sidobrädorna. Skjut sidobrädor snäva till fören 2-by-4 och använda 2-tums skruvar för att avsluta det gemensamma.

5 Vänd struktur över så botten av båten nu vilar på golvet för att förenkla fastsättning av återstående stringers.

6 Använd samma lim och skruv förfarande för att fästa en 2-av-4 stringer centrerad vid 2-fot, fyra-fot, sex fot och 95 3/4-tums markerar du gjort. Stringers bör ligga på golvet med platta sidor ner.

7 Placera en 46 1/2-tums 2-av-4 på kanten mellan sido plankor och i jämnhöjd med dem båda längs botten och på deras häck ändar. Anslut 2-av-4 till sido plankor med hjälp av lim och skruvteknik.

8 Vänd struktur över en längre tid så att botten av båten är nu upp.

9 Installera återstående stringer vid 10-fots märket med lim och skruvmetoden.

10 Plane botten av stringer på 95 3/4 tum märke längden för att vinkla den även med upsweep vinkeln vid den främre änden av båten.

11 Plane botten av fören kortet där det sträcker sig under bottnen av sido plankan och anpassa den till den vinkel av fören upsweep.

1 Såg en bit av plywood 48-inches av 49-inches från en av arken av plywood och sedan klippa en annan bit av plywood 48-inches med 11 1/2 inches från överblivna delen av samma ark.

2 Applicera en sträng av konstruktionsbindemedel till omkretsen av ramen på båtens akterspegel.

3 Tryck på 48-by-11 1/2-tums bit plywood på båtens akterspegel i jämnhöjd med sidorna, topp och botten. Kör i en 1 1/2-tums skruv var 4 inches runt omkretsen av plywood.

4 Applicera en sträng av konstruktionsbindemedel längs den nedre kanten av sido plankan, över bottnen akterspegeln stödskivan, längs bottnen av fören kortet och längs botten på varje stringer.

5 Lägg den fulla plywoodskiva på botten av båten, i jämnhöjd på båda sidor och med plywood på akterspegeln och indexeras till centrum hos sidostycks vid 95 3/4-tums märket.

6 Fäst ordentligt med en 1 1/2-tums skruv var 4 inches runt omkretsen av plywood och var 6 inches längs varje stringer.

7 Placera 48-by-49-tums plywoodskiva tätt mot hela plywoodskiva och färg på båda sidor och i fören.