Hur man reparerar en reva i en konstkanfas

Hur man reparerar en reva i en konstkanfas


Konst duk kan bli dyrt, särskilt för början artister, så när det blir skadad kan vara en riktig bakslag. Konstkanfas blir rivas när den sträcks på en ram och något faller mot det. Det är ännu mer sprött när det har målats på det. Om målningen är värdefull, är det bästa sättet att bevara detta värde för att ta det till en professionell. Om duken inte har målats på, eller om en professionell restaurering är ur din prisklass, konst duk kan repareras med liten eller ingen kostnad.

Instruktioner

1 Samla ditt material. Det är viktigt att du använder arkivkvalitets- lim. Djur lim kan gult med tiden och förstör utseendet av målningen och PVA emulsioner inte vattenlösligt när torkat. De bästa typerna av lim att använda är vete pasta, ris pasta eller metylcellulosa.

2 Om du inte har denna typ av lim, kan du göra några på home.To göra vete pasta, värme en kopp vatten till nära kokning. När det värms, blanda tre matskedar vitt mjöl med tillräckligt kallt vatten för att göra blandningen hällbar. Under ständig omrörning, häll detta ämne i det varma vattnet och föra det till en koka tills det tjocknar till pasta. Solar Cooking Arkiv rekommenderar tillägg en matsked socker till blandningen vid denna punkt för att öka styrkan hos limmet. Låt blandningen svalna innan du ansöker.

3 Använda en av dina små borstar, sprida lite lim på duken skrot och tryck försiktigt duken skrot till baksidan av konstkanfas bakom tår. Det bör helt täcka tår.

4 Vänd duken över och stödja området av plåstret med hjälp av en bok som är samma bredd som bredden av ramen. Med andra ord bör konstkanfas vara vilande platt på arbetsytan med färgsidan uppåt och boken ska vara under duken på den plats där plåstret är, utan att sträcka duken eller låter det sloka. Det är viktigt att stödja lappade området under reparationer för att undvika att ytterligare skador.

5 Se till att sönderrivna kanter duken har förts samman på rätt sätt och att eventuella lösa eller slitna ändar är i kontakt med limmet. Du kan trycka på lösa trådar i limmet med handtaget slutet av din pensel. Använd en annan borste för att se till att det inte finns någon överflödigt lim som byggts upp på framsidan. Placera en annan bok på toppen av lappade området i vikt och låta limmet torka.

6 Ta bort de böcker från duken efter det att limmet har torkat och inspektera den främre sidan av duken. Leta efter några lösa trådar eller något sticker ut på framsidan. Använd manikyr sax för att klippa dessa trådar.