Hur man ändrar ett däck på en Ford Ka

Hur man ändrar ett däck på en Ford Ka


Ford Ka är modern kompakt med de vanliga fyra hjul och en reserv. Ka har 32,5 cm (13 tum) däck som hålls på med fyra muttrarna. Vissa modeller har ett lock över klackarna som du behöver för att ta bort innan du kan komma åt muttrarna. Alla verktyg du behöver för att byta däck på din Ford Ka kommer att förvaras prydligt i bagageutrymmet.

Instruktioner

1 Lossa muttrarna på däcket som du vill ändra. Använd hjulmutter att vrida muttrarna ordentligt för att lossa, men inte ta bort dem.

2 Hitta jack-punkt under bilen och placera domkraften där. Ford Ka bilar kommer att få särskilda domkrafts instruktioner om var att placera domkraften. Om du är osäker lokalisera stordator medlem eller stöttning plattan närmast hjulet som ska bytas och placera domkraften där.

3 Höj domkraften genom att vrida handtaget tills domkraften utvidgas och börjar lyfta bilen. Lyft bilen tills däcket är ca 15 cm (6 tum) från marken.

4 Ta bort lug nötter med hjul stag och ställa dem åt sidan. Ta däcket genom att greppa den stadigt vid klockan sex och klockan nio läget och dra ut den ur bilen.

5 Rulla det nya däcket på plats och rada upp hålen med klackarna. Lyft upp däcket och på klackarna. Tryck in den hela vägen in hjulet. Håll det där med ena handen medan du trär muttrarna tillbaka på klackarna med den andra handen.

6 Dra åt muttrarna med hjulmutter precis tillräckligt för att hålla däcket säkert på plats.

7 Sänk Ka med domkraften tills hjulet sitter stadigt på marken. Dra domkraften ut och bort från bilen.

8 Dra åt muttrarna ordentligt. Lägg bort hjul stag och domkraften, liksom den gamla däck.