Bredbladig vintergröna träd i tropisk regnskog

Bredbladig vintergröna träd i tropisk regnskog


Jordens stora tropiska regnskogar sitter längs den varma, fuktiga områden i ekvatorn. Den enorma Amazonas i Sydamerika, Kongo i centrala Afrika och olika Sydostasien områden är de största. Mellan 100 och 750 trädslag har noterats i enstaka hektar (2 ½ tunnland), enligt Theresa Greenaway i sin bok "Eyewitness djungeln." Tropiska regnskogar producerar stora mängder syre för planeten, ge livsmiljö för miljontals arter av växter, djur och insekter och håller kritisk kända och okända värde för mänskligheten.

tillväxt~~POS=TRUNC mönster~~POS=HEADCOMP

Det finns inga tydliga säsonger i dessa låglänta djungler. Träd som lever med 12-timmar om dagen solljus och varma nederbörd på 80 inches (2 meter) eller mycket mer per år växer kontinuerligt med slumpmässig blommande / fruktkroppen gånger och inga omfattande blad droppar. Den typiska blad är vaxartad och bred, med en tunn dropp-tip som hjälper skjul regn. Vissa träd växer stora individuella blad; andra kombinerar blad i fanlike uppslag. För att få stöd i den grunda, våt jord några höga träd växa sig stora, svängda stötta rötter som bildar en bredare bas.

Lager av Vegetation

De översta träden kallas "emergents." De når 200 fot eller mer, med kronor som kan spridas över ett tunnland. En malaysisk Tualang träd nådde ett rekord på 285 fot (87 meter). En annan framväxande arter, kapok träd, har sitt ursprung i Sydamerika och nu fyller andra tropiska regnskogsområden också. När en gammal emergent faller eller en är störtades av en orkan vind eller jordskred, är en öppning skapas för solljus att nå skogen. Plantor som har tålmodigt väntar i dunklet med ormbunkar och andra lowlight växter språng sedan i aggressiv tillväxt. Deras stammar kommer att växa rakt igenom jämförelsevis öppna lagret kallas "story" och filial ut att gå med i "canopy" skikt. Nedanför högsta träd är trädkronorna hjärtat och själen i regnskogen och ger ett hem till den myllrande mångfald av växter, djur och insekter som lever sina liv i denna täta tak av regnskogen.

otaliga Bidrag

Regnskog träd ger trä; frukt, nötter, kryddor och andra livsmedel; mediciner, oljor, hartser och gifter. De tjänar också som stödjande hem för andra värdefulla och vackra växter, såsom orkidéer och vinstockar. Kapok träd ger lätt trä, är känd för sin långa frökapsel (upp till 7 inches / 18cm) fylld med fluffiga vattentät fiber som ger den gemensamma namnet "silke bomull träd" och producerar frön som ger olja. Mahogny, teak, röd lauan och balsam är andra mångsidiga skogen. Vissa träd, bland annat Brasilien mutter träd och para gummiträd, tappas för latex, eller naturgummi. Brasilien mutter träd är extremt långlivade och ger urfolk en hållbar och lönsam gröda. Trädet kommer bara tillverka muttrar i det vilda. Den kinaträdets bark är den enda källan för naturlig kinin, den malariadrogen, som även har använts i många andra sjukdomar. Anses gudom tanke var Cacoa trädet först odlas av aztekerna. Trädet som ger oss choklad groddar sina små vita och rosa blommor direkt från stammen. De utvecklas till stora skida som innehåller frön eller bönor som blir kakao.

framtida upptäckter

Bevarandeåtgärder allierade med forskning kommer att fortsätta att främja upptäckten av ett överflöd av nyttiga regnskog produkter från ädelvintergröna träd och de olika livsformer de stöder.