Vad grönsaker ska jag mata guldfiskar?

Vad grönsaker ska jag mata guldfiskar?


Som allätare, besöker matare, guldfisk dra nytta av en kost som innehåller grönsaker, andra vegetabiliska livsmedel, fisk, maskar och insektslarver matas till dem ofta i små mängder. Grönsaker ger kolhydrater, vitaminer och mineraler, och variation till guldfiskar dieter, hjälper till att efterlikna det stora utbudet av livsmedel de äter i naturen. Kokta grönsaker är lättare för guldfisk att äta.

Grönsaker

Guldfisk dieter i naturen omfattar normalt vattenväxter såsom andmat, men de kan också äta grönsaker som odlas för att användas som livsmedel. Grönsaker innehåller mycket vitaminer och mineraler och låg sockerhalt är hälsosamma, såsom spenat, kålrot, grönkål, broccoli, tång och gröna bönor. Guldfisk behöver karotenoider, en familj av pigment, för att skapa röd, orange och gula färger i sina skalor. Grönsaker innehåller karotenoider inkluderar pumpa, söta röda paprikor, jams och morötter. Färska eller frysta grönsaker kan användas, men frystorkade som ska beredas med vatten innan du lägger till tankar för att förhindra magbesvär.

Protein

Guldfisk behöver protein, fett och eventuellt kolhydrater i sin kost, i proportioner som varierar beroende på storlek och ålder av fisken. Unga fiskar behöver mer protein och mindre grönsaker. Barnet fisk mindre än en tum lång behov mellan 60 och 80 procent protein, medan fisk mer än tre år gammal detta minskar till cirka 30 procent. Bra källor till protein och fett är mygglarver, vattenloppor, midge fluglarver, redworms och sötvatten räkor. Fisk som lax, sill och sardiner är också lämpliga. Guldfisk kamp för att smälta fett på kött.

kommersiell mat

Fiskmat tillverkare producerar pellets och flingor för guldfisk, men mata dessa livsmedel uteslutande är inte det mest hälsosamma dieten för din fisk. De är ofta spannmålsbaserade, och vilka grönsaker de har bearbetas. Blötläggning pellets i vatten innan utfodring, som rekommenderas av vissa tillverkare kan orsaka vattenlösliga vitaminer för att blodigel ut. Vissa produkter innehåller sojamjöl, vilket orsakar fisk för att framställa gas och kan resultera i flyt problem. Kommersiella dieter också inte speglar det breda utbudet av livsmedel guldfisk naturligtvis äta i naturen. Vid användning av flingor eller pellets, hålla förpackningar förseglas och under 16 grader Celsius (60 grader Fahrenheit) för att förhindra fett härsknar. Utfodring med fiskmat geler kan undvika matsmältningsproblem.

Matning

Utfodring fisk små mängder minskar ofta risk för förorening tank vatten och härmar guldfisk surfvanor i naturen. Vissa grönsaker, som broccoli, kan moln tank vatten. Mat som inte äts ruttnar omedelbart, producerar ammoniak, vilket är skadligt för fisk. Mata bara så mycket som guldfisk kan äta på två minuter, eller motsvarande till storleken på varje fisk öga, och ta bort matrester. Matning av två eller tre gånger om dagen är lämpligt. Guldfisk ämnesomsättning sakta ner vid kall väderlek. Om tanken vattentemperaturen sjunker under åtta grader Celsius (46 grader Fahrenheit) minska utfodring.