Hur Trim Orchid Växter

Hur Trim Orchid Växter


Orkidéer är vackra och känsliga blommor. När du beskär en orkidé, är det viktigt att göra det i synk med orkidén naturliga rytm för att förhindra orsakar växt chock. Eftersom orkidéer har några blad och blommor är inte mycket grooming behövs; Det är viktigt att beskära orkidéer så sällan som möjligt för att förhindra orsakar växtskador.

Instruktioner

1 Ta bort skadade eller döda blad efter att de har helt förtvinade, gulnade och är helt slapp. När bladet är redo att tas bort, kommer det att lossna från skaftet med den mild av bogserbåtar. Om bladet inte dra bort lätt, lämna det för en dag eller två och sedan försöka igen.

2 Skär blomstjälk eller spik från orkidén när den har förlorat färg och blivit brun, vissnade och krispiga. Den blomstjälk bör skäras vid basen mellan bladen. Detta steg är avgörande för att få orkidén att blomma igen i framtiden.

3 Trimma orkidé rötter när de förlorar sin volym och blir platt, missfärgade och vissnade. Sluta beskärning rötterna om levande rot vävnad kan ses i snittet rot.

4 Vatten orkidén väl med rumstempererat vatten efter rot trimning för att förhindra chock.