Hur man gör Loud baslådor

Hur man gör Loud baslådor


Det finns två, kända talare som anses vara den största, djupaste, bästa bashögtalare som någonsin gjorts. Först och främst var Altec-Lansing "Voice of Theater" och den andra var Henry Klipsch s Klipschorn. Båda dessa jättar har 15-tums bashögtalare i basreflex skåp tillverkade av björkplywood. De är tillgängliga i dag för £ 2-5,000 vardera. Många DIY högtalare aficionados tout MDF som överlägsen på grund av sin densitet, men poängen är, varför argumentera med legendariska perfektion i din egen design?

Instruktioner

1 Ladda ner gratis högtalare bygga programvara (se resurser). Högtalar bygga programvara ger automatiskt de inblandade teknik och matematiska beräkningar för att bygga ett högt, portas subwoofer.

2 anställa Thiele / Small (T / S) parametrar för skåp design. T / S parametrar tillhandahålls av tillverkaren av god kvalitet högtalare. De kan också hittas på nätet från Thiele / Small databas.

3 Skär plywoodskivor till storlek som bestäms av högtalar bygga programvara. Sju stycken utgör den vanliga rutan: topp, botten, inre stag, två sidor, och främre och bakre paneler.

4 Montera sidopanelerna, botten och stag. Detta ger en god grund för att starta. Botten och stag bitar infällda mellan sidopanelerna och stag är centrerad i rutan för att minimera vibrationer. Testa alltid passar paneler innan limning, limma ihop bitarna med generösa mängder av god kvalitet trälim.

5 Borra eller hand skruv 1,5-tums träskruvar tre inches isär för att ytterligare säkra snickerier. Sätta möbel klämmor runt ramen före torkning. Ta bort klämmorna efter en timme att använda på andra skåp lederna, men tillåter alla skarvar åtta timmar för att torka helt.

6 Skär baksidan för anslutningsterminalen. Göra cut i huvudsak i mitten av den bakre panelen; dess storlek är beroende av storleken av den terminala koppen. Använd en borr eller hålsåg för att göra nedskärningar. Limma baksidan, monteringen mellan sidorna, och försänkta skruvar från sidorna av husdelen i panelen. Klämma för att säkra passform för en timme. Låt åtta timmar för grundlig torkning.

7 Fäst den övre panelen infälld i rutan. Applicera trälim; fäst sedan med träskruvar. Kläm och låt limmet torka som tidigare.

8 Applicera en sträng av silikon täta till alla inre skarvar under torktiden. Fogtätning måste torka under 10 till 12 timmar, eftersom detta avger gaser under torkningen. Limma akustiska skum eller annat ljudabsorberande material till alla inre ytor hos lådan under det att caulk torkar.

9 rita cirklar på frontpanelen för frontpanelens utskärningar. Dessa är för högtalaren och hamnen. Använd en hålsåg eller router för att göra utskärningar, och se till att ha tre till fyra inches mellan panelkanter.

10 Konstruera hamnen från 3-tums inner PVC diameter rör och PVC fläns. Längden av porten beräknas genom högtalaren programvara. Fäst hamnen till baksidan av frontpanelen med lim och träskruv. pilothål Förborra i PVC fläns.

11 Fäst frontpanelen som monteras till lådan. Lim, skruv och klämma frontpanelen som görs med alla andra paneler. Täta insidan sömmar på frontpanelen med öppnings högtalaren på frontpanelen och terminal cup i baksidan för åtkomst. Låt silikon täta torr i upp till 12 timmar innan du installerar högtalaren. Gasen torkar silikon täta kommer att urholka högtalare omger.

12 Montera anslutningsterminalen i baksidan med lim. Caulk runt omkretsen av den terminala koppen inuti lådan. Anslut 12-gauge tråd till terminalen koppen, gör åtta inches längre än djupet av lådan för att ge tillräcklig längd för att ansluta högtalaren.

13 Fyll alla hål av försänkta skruvar med trä kitt. Hand sand hela skåpet ytan med en slipkloss eller elektrisk slipmaskin när trä kitt torkar. Måla, fläck eller avsluta skåpet i en träfanér.

14 Fäst anslutningstrådar till högtalaren, och skruva högtalaren till frontpanelen. Applicera en sträng av icke-tork täta mellan frontpanelen och högtalarstommen för att täta högtalaren till panelens yta. En högtalargallret kan läggas till om du föredrar.