En komplett guide till Carb Counting

En komplett guide till Carb Counting


American Diabetes Association (ADA) släcka sin första upplagan av en "Complete Guide to Carb Counting" i 2001, och en andra upplaga följde 2004. Guiden beskriver hur människor, särskilt diabetiker kan hantera sina blodglukosnivåer genom rätt diet. Att hantera dessa nivåer är nödvändigt eftersom om de blir för hög, uppstår hyperglykemi, utlöser yrsel, skakningar, svettningar och flera andra symptom; Om blodglukosnivåerna är för låga, uppträder hypoglykemi, utlöser ökad törst och täta urinträngningar.

Behandla

Ansluter sig till ADA'S carb-räkning guide kräver att man räknar alla kolhydrater - i gram - att du förbrukar vid varje måltid och att du håller din totala kolhydrater konsumtion inom ett visst intervall. När människor konsumerar och smälta kolhydrater, deras kroppar omvandlar kolhydrater till socker glukos. Carb räkna ger människor möjlighet att hålla reda på den glukos produktionsprocess, vilket kan bidra till att förhindra diabetiker blir hypoglykemiska eller hyperglykemiska.

rekommenderade mängder

Som ADA anteckningar, bör personer med diabetes konsultera med en läkare före ställa en kolhydratkonsumtion intervall, eftersom detta område bör återspegla en persons kroppsstorlek, medicinering regim och andra personliga specifikationer. Emellertid är en typisk kolhydratkonsumtion intervall för en carb räknare mellan 45 och 60 g kolhydrater per måltid. När en person är bekant med den mängd kolhydrater han skulle förbrukar vid varje måltid, kan han börja maten urval och portionering processen.

livsmedelsmärkning

ADA betonar vikten av att titta på matetiketter när carb räkna, eftersom näringsinformation de lista kommer att avgöra hur mycket av en mat en person bör äta. De två mest viktiga näring fakta för carb räkna betjänar storlek och gram totalt kolhydrater. Beroende på mängden av en viss mat du vill äta, kan du behöva dela eller multiplicera det totala antalet kolhydrater för att få en exakt räkning. Om exempelvis en påse av cookies har en portion av två med 20 g kolhydrater, äta fyra kakor kommer att driva kolhydrater räkna till 40 g.

gram-guide

När livsmedelsmärkningen inte är tillgängliga, till exempel när middag på en restaurang, rekommenderar ADA föra en kolhydrater guide, vilket ger approximationer kolhydrat belopp för livsmedel. ADA använder 15 g som en gemensam referenspunkt. Till exempel, en skiva bröd, en liten bit av frukt, en halv kopp bönor, en tredjedel kopp pasta och sex chicken nuggets alla har ungefär 15 g kolhydrater.

Protein och fett

ADA betonar också vikten av att konsumera proteiner och fetter när carb räkna, eftersom de är avgörande för att upprätthålla en balanserad och hälsosam kost som är rik på näringsämnen. Enligt Institute of Medicine, bör vuxna få mellan 10 procent och 35 procent av sitt kaloriintag från protein, mellan 20 procent och 35 procent från fett och mellan 45 procent och 65 procent från kolhydrater.