Vilka är fördelarna med drogmedvetenhet utbildning för tonåringar?

Vilka är fördelarna med drogmedvetenhet utbildning för tonåringar?


Undervisning tonåringar drogmedvetenhet är en populär metod för att avskräcka ungdomar från att missbruka sådana ämnen. Oavsett om det är alkohol, narkotika, recept eller ens receptfria läkemedel, kan alla dessa objekt vara skadligt och även dödlig för tonåringar som missbrukar dem. Enligt TeenDrugAbuse.us, tonåringar vars föräldrar informera dem om de potentiella farorna kring droganvändning är 42 procent mindre benägna att använda droger.

typer

Drogmedvetenhet och förebyggande program för tonåringar kan härröra från många platser. Många skolsystem erbjuder någon form av bland skolans droginformationsprogram såsom DARE (Drug Abuse Resistance utbildning). Vissa organisationer också hålla klasser eller ge skol tal för att informera ungdomar och ungdomar om drogförebyggande. Föräldrar spelar också en viktig roll i att informera sina barn om farorna med droganvändning. Stiftelsen modet att tala erbjuder även ett utbildningsprogram för föräldrar kallas Courageous Föräldraskap 101 för att lära föräldrar hur man hanterar tonåring narkotikaförebyggande och missbruk hemma.

Historia

Tonåring program drog medvetenhet blev särskilt populär under 1980-talet när "Just Say No" kampanj infördes. Kampanjen började efter en kommentar från Nancy Reagan 1982 när en skolåldern flicka frågade Reagan vad de ska göra om de erbjuds droger. Frasen inspirerade snabbt många drogförebyggande program och organisationer som syftar till att utbilda ungdomar om farorna av drogmissbruk.

Förebyggande

informationsprogram läkemedel för tonåringar kan bidra till att förebygga ungdoms från droganvändning; Vissa program verkar vara mer effektiva än andra. Enligt DrugAbuse.gov har vetenskapligt validerade program visats förhindra ungdomar drogmissbruk. Vetenskapligt validerade program är utformade för att öka skyddsfaktorer och minska riskfaktorer för tonårsdroganvändning. De är utformade i enlighet med befintlig stipendium och testas upprepade gånger. Ett sådant program har utvecklats av det nationella institutet på drogmissbruk och innebär ett forsknings centrerad guide för samhällen, föräldrar och lärare för att underlätta läkemedels utbildning om farorna.

framtida Fördelar

Förutom minskningen av droganvändning för tonåringar, kan drogutbildning också påverka droganvändning i vuxen ålder. Enligt Health.com, tonåringar som deltar inte i alkohol, cigaretter eller droger under sin ungdom är mycket mindre benägna att använda dem som vuxna. Därför se till att tonåringar är medvetna om farorna av drogmissbruk och därmed avskräckas från droganvändning är mer benägna att avstå från dessa ämnen när de kommer in i vuxenlivet.

Drug utbildning och kön

Förutom de särskilda förmåner som är resultatet av drogutbildning, kan den här typen av utbildning också minska riskabelt sexuell aktivitet genom tonåren. Enligt ScienceDaily.com, en studie som publicerades i "Journal of Adolescent Health", rapporterade resultaten att unga vuxna som deltog i en populär missbruksförebyggande program var mycket mindre benägna att engagera sig i riskfyllt sexuellt beteende mer än fem år senare.