silversmide Tekniker

silversmide Tekniker


Konsten att arbeta med silver, eller silversmide, kan vara både givande och lukrativ. Skapa smycken och prydnadsföremål från silver kräver både rätt verktyg och bra teknik. Som skrämmande som det kan verka vid första, kan du skapa vackra silversmycken med minimal utrustning och utrymme.

basutrustning

Även om du inte behöver investera tusentals i särskild utrustning, behöver du några grundläggande verktyg för framgångsrika silversmide projekt. Du kan hitta några artiklar på en järnaffär, och andra genom återförsäljare som är specialiserade på metallbearbetning. För att komma igång behöver du en juvelerare såg och knivar, nål filer, en kulhammare, en handhållen ficklampa, löda, flux och silver betning förening. Säkerheten bör vara viktigt när du ställer in din arbetsplats, så använd alltid Tegelstenarna eller kuddar när facklan, hålla en brandsläckare i närheten och skyddsglasögon. Akta fingrarna. När din silversmide hobby växer, kommer du att hitta andra verktyg och utrustning för mer avancerade projekt.

Raising

Höjning är en enkel teknik som är kärnan i silversmide. Höjning uppnås genom att bilda ett ark av silver över en metallform. Att arbeta med den omvända sidan av metall kallas "repoussé" och görs genom att hamra metall över formen. Detta sker i samband med "jaga" baksidan av repoussé, för att skapa en ihålig formulär.

glödgning

Glödgning är den process som används för att göra silver mjukare och lättare att arbeta. När silver bearbetas och böjde, blir det hårt och sprött. Genom processen att bilda stycke, kommer den att behöva glödgas åtminstone en gång för att fortsätta att arbeta utan att spricka eller bryta den. Glödgning silver genom upphettning och sedan nedsänkning det i en betningslösning. Du kan göra detta upp till fem gånger utan silver förlorar sin förmåga att mjukna.

smide

Smide görs genom hamrar på en silverplåt till en önskad form. De flesta smide kan göras med en grundläggande kulhammare, men för att uppnå en mer detaljerad bild, använda speciella PLANERING hammare med högglanspolerade ytor. Smide insatser, eller formulär, används för att forma metall och finns i en mängd olika former och storlekar.