Blommande säsong för äppelträd

Blommande säsong för äppelträd


Ohio State University kategoriserar äppelträd i fyra grundläggande grupper genom deras blommande säsongen. Exakt blommande tid för många sorter är okänd även experter eftersom varje sort varierar beroende på var de planteras.

Tidigt

En av de tidigaste blommande äppelsorter är Gravenstein, som blommar i början av våren på de flesta områden. De följs av McIntosh, Ribston Pippin och Tidiga Cortland sorter. Dessa tidiga mamelucker är mogna i mitten av augusti och i början av september.

I mitten av säsongen

Äppelträden som blommar i midseason är vanligtvis de som inte är själv bördig; de förlitar sig på andra sorter för pollinering. En sådan äpple är Jonagold. Andra midseason mamelucker är Spartan och Akane. Dessa sorter blommar oftast i slutet av augusti genom slutet av september.

Sent

Äpplen som anländer sent inkluderar Rom, Fuji och honeycrisp. De är redo för skörd i slutet av september till mycket början av oktober.

Väldigt sent

Äpplen som har en mycket sent blommande schema inkluderar Red Delicious, Golden Delicious och Granny Smith. Dessa är favoriter för användning i semester bakning. De har en sötare smak och är mogna i oktober hela vägen till och med november.