Hur får man ett jobb som ett faktum Checker

Hur får man ett jobb som ett faktum Checker


Ett faktum checker är ansvarig för att kamma igenom en facklitteratur arbete innan publicering, söker efter information som inte är sant eller kan utsätta författaren eller utgivaren en rättegång. Huruvida ansvar som arbetet omfattar en tidning, program TV eller kommande bok, spelar ett faktum checker en viktig roll. Som en journalistik professionell, är ett faktum checker ansvarig för att upprätthålla de grundsatser publicistisk sed.

Instruktioner

1 Få rätt certifiering. En utbildningsbakgrund i journalistik eller kommunikation på grundnivå är lämpligast. Få erfarenhet av forskningsrelaterade områden, såsom rapportering tidningen, att finslipa dessa färdigheter. Upprätta din post för rapportering av fakta med en stark portfölj av utrednings bitar.

2 vara väl insatt i alla de senaste standarderna i sökmotorn verktyg, såsom LexisNexis och Westlaw. Lägg dem till avsnittet färdigheter i ditt CV.

3 Montera en lista över potentiella företag, författare, organisationer eller utgivare där du skulle vilja arbeta. Använd detta som en grund för ditt jobbsökande.

4 Skapa en sökagent --- en daglig (eller vecka) e-post som skickas till dig, inklusive jobb matchningar baserat på dina inställningar --- på ett företag webbplats som du ofta. Kunna känna igen tillgången på forskningsavdelningar som inte nödvändigtvis kallas "faktum checker", men kommer att uppfylla alla de skyldigheter som traditionellt förknippas med rollen.