Hur komprimera filer nedtonade i Windows 2003

Hur komprimera filer nedtonade i Windows 2003


NTFS-filsystemet stöder ett stort antal funktioner som kan användas för att optimera en Microsoft Windows Server 2003 installation. Komprimering av enhetsvolymer, kataloger och filer som finns på en NTFS-formaterad enhet stöds i Windows Server 2003. Även "nedtonade" filer, som har "Hidden" attribut set, kan komprimeras individuellt om "Visa dolda filer och mappar "inställning har aktiverats i operativsystemet. Komprimera "dolda" filer som är installerade på en NTFS-formaterad partition för att spara hårddiskutrymme.

Instruktioner

1 Välj "Start" och klicka sedan på "Den här datorn". Klicka på menyn "Verktyg" längst upp på "Den här datorn" fönstret som visas, och klicka sedan på "Mappalternativ". Välj fliken "Visa" och sedan klicka på "Visa dolda filer och mappar" knappen. Klicka för att lägga en bock i "Display innehåll systemkatalogerna för" kryssrutan. Avmarkera "Dölj skyddade operativsystemfiler" kryssrutan. Klicka på "OK" för att spara inställningen. Dolda filer kommer nu att "nedtonade" men synliga.

2 Välj "Start" knappen i det nedre vänstra hörnet av Windows 2003 Server skrivbordet och välj sedan "Den här datorn" -ikonen och navigera till katalogen där "nedtonade" filerna finns.

3 Högerklicka på en "nedtonade" fil, och sedan välja "Egenskaper" i rullgardinsmenyn.

4 Välj fliken "Avancerat" och sedan kryssa i "Komprimera innehåll för att spara diskutrymme" rutan. Välj "OK" för att spara inställningen. Välj sedan "OK" i "Egenskaper" fönster och filen kommer att komprimeras.

5 Upprepa proceduren för alla "nedtonade" eller "dolda" filer som måste komprimeras för att spara hårddiskutrymme.