Hur att dekorera lantlig stil med gamla draperier

Hur att dekorera lantlig stil med gamla draperier


Med nödställda möbler, ett skikt av pastellfärg och olika tyger, kan du ge ditt hem en mysig, lantlig stil känsla. Detta är en avslappnad inredning som kräver stora, bekväma möbler, en kombination av mönster och färger, och informella fönster behandlingar. Använd gamla draperier att utrusta och överväga att göra din egen enkla gardiner från en duk. Återanvändning gamla tyger är ekonomiskt och fungerar som en bekant bakgrund för några antikviteter och handgjorda hantverk.

Instruktioner

1 Titta på dina möbler, gamla draperier och andra tyger din planerar att använda. Bestäm om din nuvarande vägg färg kommer att passa lantlig stil du går för. Blått och vitt används ofta för fransk lantlig stil eller att ge en strand stuga utseende. Rosa, gult och grönt är populära engelsk lantlig stil färger. Djupa reds med olika nyanser av blått är typiska Americana färger. Vita väggar ger dig en skarp, avslappnad bakgrund för mönstrade tyger och täcken.

2 Ordna dina möbler runt en brännpunkt i rummet. Till exempel är en öppen spis en avslappnad, bekväm punkt att möta om du läser en bok eller chatta med familj. Overstuffed möbler fungerar bra för stuga stil, men du kan arbeta med soffor du har och ändå uppnå en stuga känsla.

3 Mät dina gamla draperier. Om du inte redan har en dukar eller kasta kuddar, kanske du vill återanvända de gamla draperier för att skapa dessa objekt. För en tabell trasa, mäta ytarean av bordet. Lägg på en extra fot eller två på topp och sidor så att duk kan hänga. Klipp dina gamla draperier till dessa mätningar, vilket ger dig ca två extra inches för fåll. Sy fållen runt duk och lägg den över bord.

4 Lägg till en korg eller Adirondack stol. Matchande möbler är inte nödvändigt för lantlig stil hem. Korgstolar är prisvärda och låna textur till ett rum. Användning av material från dina överblivna draperier för att skapa en sittdyna för din stol.

5 Häng gardiner som släpper in mycket solljus. Ren eller spetsgardinerna är bra val. Överväga att sätta upp bambujalusier för sekretess på natten.

6 Accessorize med tillfälliga lampor, hängande koppar krukor och ett täcke draperad över soffan eller hängas på en vägg.