Längd av Sheer gardiner

Längd av Sheer gardiner


Rena gardiner, som ibland kallas sheers, kan du blockera vyn utanför fönstret samtidigt tillåta det mesta av ljuset att komma igenom. Används ensamt - under ett traditionellt Valance - eller paras ihop med en traditionell uppsättning av gardiner eller en halsduk, aktre språnget lägga till en dekorativ touch och mer struktur till alla rum.

användningar

De flesta rena gardiner, som traditionella gardiner, löper från toppen av gardinstång till omkring en tum från golvet. Medan traditionella gardiner pool ibland upp på marken för dramatisk effekt, eftersom aktre språnget är inte lika tungt som traditionella gardiner de inte ser bra poolade på golvet. Dessutom, den rena, visar smuts lättare än traditionella gardiner ljusa tyg.

mätningar

Bestämma hur länge sheers måste vara, med hjälp av ett måttband. Kör måttband från toppen av gardin staven till golvet, sedan köpa aktre språnget med samma mått. Om du ska göra egna gardiner, lägga till utrymme för en fåll, en sömsmån och en ficka från vilken sheers kommer att hängas på stången. Exakt tilläggsbelopp beror på dina nertill preferenser, och storleken och stilen på din gardinstång. Bestämma bredden på dina sheers genom att mäta bredden på fönstret och multiplicera den med åtminstone två. Om du vill fylligare rena gardiner, multiplicera mätningen med tre.

typer

Även om de flesta rena gardiner är tillverkade av en genomskinlig polyester liknande tyg, kan du även använda spetsgardiner för sheers, eftersom ljus fortfarande kommer genom tyget samtidigt hindra en del av utsikten från utanför huset.

tips

Förutsätt inte att alla fönster i huset eller rummet är samma höjd från golvet eller samma bredd över. Mät höjden och bredden av varje fönster för att se dina gardiner kommer att vara rätt storlek.