Hur man gör en broschyr på GIMP

Hur man gör en broschyr på GIMP


En broschyr är i allmänhet en marknadsföring produkt som skrivs ut på båda sidor av papperet och sedan vikas, antingen halv eller tredjedelar. Om du är bekant med GIMP, kan du använda den för att göra en broschyr. Kontrollera med skrivaren för att ta reda på det bästa filformatet och dimensioner att använda och komma igång.

Instruktioner

1 Gör en fysisk modell av din broschyr. Ta en bit papper med rätt storlek och vik det på det sätt du vill det vikta papperet för din broschyr. Mät bredden på panelerna och bestämma marginalerna du vill använda.

2 Gör en ny fil i GIMP genom att klicka på "New" i menyn "File". Ställ in sidan dimensioner för att matcha storleken på papper eller, om du vill ha en blödning, göra sidan en kvarts tum större på alla sidor än på sidan.

3 Dra riktlinjer från linjalen fältet för att markera marginaler och om du använder en blödning, för att markera kanten på sidan. Dina guider ska märka ut varje kolumn eller panel.

4 Gör en kopia av filen genom att välja "Spara som" från GIMP menyn "Arkiv". Nu har du två sidor med de riktlinjer som markerats. En sida är för varje sida av papperet.

5 Tillsätt text och grafik i deras lämpliga platser, lägga till varje som ett separat lager. Om du har element som du vill att blöda utanför kanten på sidan, bör dessa poster gå rätt till kanten av dokumentet, men kom ihåg att riktlinjen som visar kanten på sidan är den ungefärliga platsen där sidan kommer att minska och du måste ge lite spelrum mellan kanten på sidan och alla element som du inte vill avskurna.

6 Spara båda filerna med jämna mellanrum när du arbetar i XCF-format. När du är helt klar, spara dem igen och använd sedan "Spara som" i menyn "File" för att spara dem i det format som krävs av skrivaren av broschyren. Om du skriver ut det själv från din egen dator, behöver du inte behöver "Spara som" steg.