Hur man installerar porslin kakel över linoleum

Hur man installerar porslin kakel över linoleum


Många hem innehåller gamla, verkar linoleum kakel, som kan göra ett golv daterad. Ibland gamla linoleum kakel innehåller asbest, vilket gör det omöjligt för husägare att dra upp lätt. Eller den gamla linoleum är så väl följs dess substrat som tar bort det är en mycket större jobb än en husägare vill ta itu med. I båda dessa fall är det möjligt att lägga till nya, porslinsplattor över den gamla linoleum och ge ordet en fräsch, nytt utseende.

Instruktioner

1 Undersök linoleum. Leta efter curling hörn, lösa plattor eller saknas plattor. Porslinsplattor kommer att behöva följa de gamla plattor, vilka i sin tur följas substratet för att ge den nya plattor stabilitet. Om de gamla plattorna är löst eller curling, kommer kakel jobbet misslyckas.

2 Mät under dörröppningar, vid trösklar och under skåp för att avgöra hur tjock den nya kakel kan vara. Plattsättning över en gammal våning fördubblar i huvudsak tjockleken på golvet, så se till att dörrar kan fortfarande svänga stängs och trösklar har fortfarande clearance även med ett extra lager av kakel och tunna set. Köp porslinsplattor som är tunt nog att inte störa.

3 Rengör linoleum ordentligt. Ta bort fett, vax damm och skräp från ytan. Linoleum måste vara helt ren, så att den tunna set och porslin kakel kan ansluta sig till det, annars kakel jobbet kommer att misslyckas.

4 Lägg ut nya plattor i en torr layout över den gamla linoleum. En torr-layout består av att lägga plattor utan murbruk att bestämma placering, skärsår och fogarna. Lägg den första bricka i mitten av väggen längst bort från dörren, och lägger de nästa brickor för att vänster och höger jämnt. Detta kommer att säkerställa en jämn kakel jobbet. Inkludera rum från injekteringsbruk och kakel alla områden som för närvarande omfattas av linoleum, särskilt om plattorna innehåller asbest.

5 Använd pennan för att markera brickorna för att skäras. Skär kakel på kakel såg och återföra dem till den torra-layout till dubbelkolla mätning och placering innan du brickorna i den tunna set.

6 Sprid en liten mängd tunn uppsättning över det område som ska kaklade. Rake den räfflade sidan av spackel genom den tunna set tills åsarna kvar är jämn och enhetlig storlek. Tryck på plattorna i den tunna uppsättning i samma layout bestäms av torr passform. Vrid plattorna i den tunna set något för att få en god bindning mellan plattorna och tunna set.

7 Låt tunna set härda under 24 timmar och sedan injekteringsbruk brickor genom att packa fogmassa mellan dem med en injekteringsbruk flyta. Torka upp överskotts fogmassa med en fuktig svamp, försiktigt så att inte över vatten eller "tvätta" fogmassan, eftersom detta kan leda till bruket förlora färg. Låt injekteringsbruk ytterligare 24 timmar för att ställa innan du går på golvet.