Hur man fångar en Shot Gillar målvakt

Hur man fångar en Shot Gillar målvakt


Fotboll målvakter vet hur man använder sina händer och kroppsvikt för att avleda skott bort från målet. Om du inte kan fånga skottet bekvämt med bara händerna, kan du använda marken för att hjälpa vagga bollen. Beroende på hastigheten av skottet, kan du inte att kunna fånga bollen med händerna. Om du inte kan få bakom bollen snabbt nog eller skottet kommer på dig för fort, knackar bort bollen kan vara ett säkrare alternativ än att försöka fånga den.

Instruktioner

stående Catch

1 Förläng armarna framför dig och sikta dem mot inkommande bollen. Dina händer ska vändas något inåt med tummen vidrör och knäna ska vara axelbrett isär och lätt böjda. Dina händer bör utgöra en "W" mellan tummen och pekfingret.

2 Placera din kropp framför inkommande skott och böj armbågarna något som du spänna för påverkan.

3 Rikta händerna för att greppa de översta två tredjedelar av bollen och hålla bollen så den träffar dina händer. Detta kommer att hålla bollen från rikoschetter från toppen av händerna och på baksidan av målet. Om du misshandla bollen, kommer det att studsa framför kroppen.

hoppa Fånga

1 Sänk dina höfter och böj knäna redo för den kommande skott. När du ser att bollen kommer och känner att du inte kan få din kropp bakom det i tid, ta ett steg i riktning mot skottet. Använd foten på sidan skottet riktas mot. Din steg bör vara något fram för att hjälpa skära av vinkeln.

2 Skift din vikt på foten som du tog ett steg med och böja knät. Kör foten i marken och hoppa mot inkommande skott.

3 Förläng dina händer mot bollen som du hoppar mot det. Dina händer ska vändas något inåt med tummen rörande att skapa en vagga för bollen.

4 Cup skottet med båda händerna och hålla fast vid det som du faller till din sida. Var noga med att hålla armarna utsträckta, men med armbågarna fortfarande böjd. Ta bollen i kroppen så fort som möjligt för att säkra den. Om skottet är låg, använder marken för att bidra till att minska hastigheten för skottet. Medan du håller på bollen under ett lågt skott, skjuta bollen mot marken så att bollen vidrör marken innan händer eller armar gör.

5 avleda bollen bort om du känner att du inte kan ta tag i den. Steg mot bollen som förut, men den här gången använder handflatorna för att slå ifrån målet bollen. Var noga med att trycka händerna ut och genom bollen så att den böjer sig bort från målet.