Vad kan jag ge min katt för smärtlindring?

Vad kan jag ge min katt för smärtlindring?


Även om de reagerar olika, katter känna smärta på samma sätt som människor gör. Och som det gör för människor, kan smärtan ha en djupgående inverkan på en katts livskvalitet. Att ge smärtlindring kommer att göra din katt mer bekväm och hjälpa honom att känna att livet är värt att leva igen.

Tecken på smärta

Vissa katter gömma sig när de är i smärta och andra morra eller blir aggressiva. Andra tecken på smärta hos katter inkluderar vilar i en böjd ställning, bristande aptit, snabb eller ytlig andning, inte grooming, sova mer än vanligt och yowling eller överdriven vokalisering.

Receptbelagda mediciner

Några förskrivna smärtstillande medel för katter är Tramadol, fentanylplåster, Buprenex och Metacam. Även Buprenex brukar ges som en injektion, kan det också göras till en lapp, och injicerbar vätska kan ges oralt.

Bieffekter

Alla recept smärtstillande medel kan orsaka biverkningar hos katter. Bipacksedeln kommer att förklara hur man använder drogen och kommer att lista alla varningar och eventuella biverkningar.

Over-the-counter läkemedel

Katter kan säkert ta 1/4 tablett lågdos eller baby aspirin var tre eller fyra dagar för lindring av mild smärta. Andra over-the-counter smärtstillande medel, inklusive Tylenol och andra produkter som innehåller ibuprofen, är giftiga för katter och kan vara dödliga.

Homeopatiska medel

Arnika och Traumeel är bland de homeopatiska läkemedel som lindrar smärta hos katter. Homeopati fungerar bäst när anpassad för den enskilde katten och dess symptom och bör ges under överinseende av en holistisk veterinär.