Saker du behöver veta om Delta Sigma Theta

Saker du behöver veta om Delta Sigma Theta


Delta Sigma Theta är en hög profil grekiska kvinnoförening inriktad mot public service och aktivism inom den afro-amerikanska samhället, liksom andra områden som berör frågor om social rättvisa i både USA och utomlands. Den kvinnoförening har funnits sedan 1913 och många av dess medlemmar har gått vidare till framstående prestationer inom många olika områden efter att ha passerat genom sina led.

Origins

Delta Sigma Theta kvinnoförening bildades vid Howard University i 1913 med 22 kvinnliga afroamerikanska studenter. Ursprungligen en förlängning av Alpha Kappa Alpha kvinnoförening, hoppades medlemmar av Delta Sigma Theta att etablera en mer singular, politiskt sinnade och politiskt aktiv grupp. Som sådan, en av de första uppdrag i föreningen var att delta i kvinnors rösträtt mars i Washington DC, i mars samma år.

Medlemskap

Med kapitel i Nordamerika, Europa och Asien, har Delta Sigma Theta en grand kapitel medlemskap i mer än 200.000 kvinnor, vilket gör den till den största afroamerikanska grekiska kvinnoförening i världen. Delta Sigma Theta alumnae är främst anställda inom utbildningsområdet - främst som skolan fakultet, rådgivare och administratörer. Trots en historisk fokus på afro-amerikanska samhället, är medlemskap öppet för alla kvinnor som har genomgått eller söker en högskoleutbildning, oavsett ras, religion eller ålder.

mål

Enligt Delta Sigma Theta uppdrag uttalande, kvinnoförening grundare "ville använda sin kollektiva styrka för att främja akademisk excellens, att ge stipendier, för att ge stöd till brist, utbilda och stimulera deltagande i fastställandet av en positiv allmän ordning samt att lyfta fram frågor och ge lösningar på problem i sina samhällen. " Gruppens fokus är fäst på en "femgradig dragkraft" frågor, både ekonomiska och pedagogiska utveckling, internationell medvetenhet och engagemang, psykisk och fysisk hälsa och tankeväckande, utbildad politisk aktivitet.

trailblazers

Noter Delta inkluderar Osceola Macarthy Adams, chef för Harlem School of the Arts och en av Broadway första afroamerikanska scen skådespelerskor; Hazel Johnson Brown, den första kvinnliga afroamerikanska att bli en general i den amerikanska armén; Alexa Canady, den första kvinnliga afroamerikanska att öva neurokirurgi i USA; Shirley Chisholm, den första kvinnliga afroamerikanska medlem av kongressen; Frankie Freeman, den första kvinnan som utsetts till kommissionen medborgarrätts; Patricia Roberts Harris, den första sekreterare för bostäder och stadsutveckling; Elaine R. Jones, den första kvinnliga afroamerikanska invald i American Bar Association styrelse; och Barbara Jordan, den första afroamerikanska kvinnan att presidera över en delstatssenaten.