Sensorisk Integration & långsiktig Effekter på ungdomar

Sensorisk Integration & långsiktig Effekter på ungdomar


Tonåren är en utmanande tid. Tonåringar är plågsamt självmedveten och svårigheter de upplever kan påverka deras självkänsla, vilket kan leda till depression, avhopp från skolan och missbruk. Sensoriska svårigheter Integrations inte försvinna med tonåren, men du kan hjälpa tonåringar och unga vuxna att göra kloka val och strukturera sina miljöer för att kompensera för sina svårigheter.

sensorisk försvarsreaktion

Den sensoriska defensiva ungdomar måste förstå hur hans kropp och själ reagerar i olika situationer så att han kan ta kontroll och fatta beslut för att hjälpa sig själv. Involvera din tonåring att besluta hur man anpassar sitt lärande miljö hemma och i skolan för optimal inlärning, till exempel, gör uppdrag på biblioteket. Hjälpa honom att hitta en lugn plats i skolan och hemma som han kan ta ut när han blir överväldigad. Lyssna på vitt brus genom hörlurar kan vara lugnande när stora skaror av människor, och använda öronproppar skulle kunna göra det lättare för honom att titta på sport med andra. Relationer kan påverkas av taktil försvars --- kan din tonåring behöver rådgivning och hjälp att hitta ett bekvämt sätt att förhålla sig till andra.

sensorisk Seeking

En sensorisk söker ungdomar kan söka snabba, spännande sport och fritidsaktiviteter. Hjälpa henne att utforska säkra sätt att få spänning och investera i utrustning för att ge henne de känslor hon craves hemma, till exempel, studsmattor och gungor. Var medveten om att rökning är attraktiv för tonåringar med SI frågor och hjälpa henne att hitta acceptabla sätt att få oral stimulans, som att använda tuggummi, sura droppar eller lakrits.

Dyspraxi och samordning Svårigheter

Ungdomar med dyspraxi kan ha svårt att lära sig nya färdigheter såsom matlagning och bilkörning. De kommer också att behöva hjälp med att planera och organisera sin dagliga rutin. Tonåringar med dålig motor planering och färdigheter samordning tenderar att undvika lagsporter och traditionella tonåring aktiviteter såsom cheerleading, så det är viktigt att hjälpa dem att hitta en lämplig övning aktivitet för att hjälpa dem hålla sig frisk. Dyspraxic ungdomar kan behöva extra coaching för att hjälpa dem att lära sig särskilda färdigheter som är viktiga för dem, såsom dans och skridskoåkning. Hjälp din tonåring att hitta acceptabla anpassningar till vardagliga sysslor, till exempel en slip-on slips som redan är knutna och slip-on skor i stället för snörskor.

Hjälpsam Utrustning för Home

Viktade västar, viktade filtar, massörer och beanbag stolar ger lugnande taktil och proprioceptiv ingång. Att ha en hängmatta, gunga, studsmatta eller gungstol i ditt hem kommer att ge din tonåring lämplig vestibulär stimulering. Öronproppar, inspelad vitt brus, eller hörlurar med lugnande musik är hörsel lugnande enheter, medan lavendel aromterapi olja har visat sig vara lugnande för många människor. En dagbok eller anteckningsbok kommer att hjälpa din SI tonåring att organisera och planera sitt liv.

tips

Ungdomar är mer benägna att samarbeta i terapisituationer eller vidta åtgärder för att anpassa sig till sin omgivning om de förstår arten av deras svårigheter och vikten av terapi eller anpassning. Din lokala arbetsterapeut kommer att vara ovärderlig för att hjälpa din tonåring att hitta lämpliga copingstrategier. Gruppterapi som erbjuder ilska, ångest förvaltning och avslappningsteknik kommer också att vara till hjälp. Håll utkik efter grupper och aktiviteter som bygger mellanmänsklig kommunikation, som socialisering är ofta svårt för en tonåring med SI frågor.