Storpudel Grooming för huvudet

Storpudel Grooming för huvudet


Storpudel står mer än 15 inches vid axlarna, enligt den amerikanska Kennelklubben. Den storpudel, liksom leksaken och miniatyr sorter, är utrustad med en päls som kastar lite på grund av den lockiga struktur som fångar håren, hindrar dem från att falla av hunden. Detta innebär dock att pudlar kräver regelbunden trimning för att förhindra fångade hårstrån från trassel och mattor. Hundens huvud, i synnerhet, kräver uppmärksamhet för att upprätthålla renlighet, främja hälsa och bevara rasen karaktär.

skäl

Storpudel Grooming för huvudet


Det finns flera anledningar till varför du bör ägna särskild uppmärksamhet åt grooming din pudel huvud. Hår kvar runt ögonen har en tendens att böja sig, vilket kan orsaka en kronisk irriterande känsla som liknar att ha en ögonfrans i ögat. Dessutom kan håret runt munnen hårdna med förstörda livsmedel. Och, naturligtvis, hjälper grooming ge din pudel sin signatur utseende, vilket skiljer den från andra raser.

verktyg

Storpudel Grooming för huvudet


En idealisk grooming session måste börja med lämpliga verktyg. Att borsta pudel huvud, behöver du en grooming bord, professionella Clippers, trubbiga grooming sax, borste och kam, schampo, torktumlare, och öron och ögon våtservetter. Behandlar är också nödvändigt att berömma din pudel för att vara kompatibel och så kommer det att associera grooming session med något positivt.

grooming Tips

Börja grooming session genom att kombinera och borsta pudel hår att ta bort eventuella tovor eller mattor. Se till att kam och borste smidigt genom håret. Sedan bada din hund. Detta kommer att bidra till att bevara skärpan i Clipper blad genom att de inte kommer att fastna i smuts eller skräp. Se alltid till att du skölja alla schampo ur håret och att håret är helt torrt innan du använder Clippers. Rengör öron och ögon med hjälp av lämpliga grooming våtservetter.

grooming Standards

Storpudel Grooming för huvudet


Sättet du borsta pudel huvud kommer att variera beroende på vilken stil du vill ha. American Kennel Club tillåter fyra pudel nedskärningar: Valpen, Continental, engelska Saddle och Sport klipp. Pudel hår på skallen från stop till nackknöl, vanligen kallad "topknot, '' kan lämnas gratis eller hålls på plats av elastiska band. Detta är det enda område där elastiska band är tillåtna.

Grooming Visa Poodles

Storpudel Grooming för huvudet


I allmänhet är det pudel ansikte klippt hjälp av ett antal 10, 15 eller 30 clipper blad, bort från ögonen till basen av halsen, utan att gå förbi struphuvudet. Valp, Continental och engelska Saddle klipp kräver en topknot kvar länge och dras in i en hästsvans, enligt Standard Poodles USA. Sporting Clip, å andra sidan, kräver en '' scissored locket på toppen av huvudet, ' "enligt den AKC.

Grooming Pet Poodles

Storpudel Grooming för huvudet


Om du inte visar din pudel, håret på toppen av huvudet kvar längre än kroppen, men oftast har en rund scissored topknot mot den långa, böljande hår ses i utställningshundar. PET klipp för pudlar inkluderar Kennel eller Utility, lamm, sommaren eller bikini, samt fysisk klipp.