Hur kan man kontrollera Crank sensor i en 1993 Chevy Blazer 4,3

Hur kan man kontrollera Crank sensor i en 1993 Chevy Blazer 4,3


Veven sensorn på en 1993 Chevy Blazer 4,3 är placerad till vänster om den harmoniska Balancer. Veven sensorn är en hall-effektanordning som signalerar datorn läget för den övre dödpunkten på antalet en cylinder. Datorn använder denna information för att bestämma tidpunkten för bränning tändstift. En inte sensorn skickar felaktiga signaler till datorn, vilket orsakar en grov motor som är igång. I allvarliga fall, i frånvaro av en tillförlitlig signal, kommer datorn att tillgripa en limp-home-läge.

Instruktioner

1 Kontrollera strecket för "kontrollera motorn ljus." Om lampan är tänd, dra koderna för att bestämma vilken typ av fel bestäms av datorn genom att ansluta en kod scanner till OBD-porten under vänster sida av instrument och rattstången. Vrid tändningsnyckeln och trycker på knappen på skannern märkt "Läs". Koden kommer att visas i en fem-tecken identifierare. Det kommer att ha en bokstav följt av fyra siffror. Korshänvisning koden med koden Faktabladet medföljer skannern. Arket kommer att ge en beskrivning av problemområdet. Om man nämner veven sensor, är detta ett problemområde.

2 Anslut datorn scannern till vevaxelgivaren. Det elektriska kontaktdonet har tre ledningar. Centret tråd är marken och tråden till höger, tittar på det framifrån, är det 12-voltsingång. Tråden till vänster är signalen tråd. Sondera vänstersignalledningen med den röda ledningen skannern. Fäst den svarta kabeln till en god jord. Vänd skannern och ställ in den på vevaxeln sensortest.

3 Starta motorn och observera skannerskärmen. Sinusvågen ska se ut en serie av rektangulära vågor på jämn fördelning. Alla bör se jämnt fördelade och exakt samma höjd utan avvikelser. Alla intermittenta spikar, ojämna mellanrum eller svart outs (där en våg försvinner) visar en sviktande vevaxelgivaren.

4 Med motorn avstängd, kontrollera veven sensor för ett misslyckande eller utan signal. För detta kan man använda en voltmeter. Vrid voltmeter till inställningen 20-volt. Anslut den röda ledningen till centrum tråd på sensorkontakten. Anslut den svarta kabeln till en god jord. Vrid nyckeln på och notera resultatet på voltmetern. Indikationen bör vara mindre än 100 mV. Om någon avvikelse överstiger 100mv sensorn har misslyckats. Om det inte finns någon spänning läsning, anslut den röda kabeln till den högra sidan av kontakten när man står inför den. Spänningen bör vara 12 volt. Om det inte finns någon spänning problemet är i ledningar. Om det finns 12 volt, har sensorn misslyckats.