Vikbara Projekt för klassrummet

Vikbara Projekt för klassrummet


Vikbara projekt är bland de första strukturerade begrepp barn möter när de för första gången dagis, förskola eller förskola där de uppmuntras att utarbeta kort, små böcker eller filer. Folding inte bara utbildar barnens finmotorik och utmana sin fantasi, men kan också ytterligare matematisk förståelse och tänkande. Vikbara projekt på en mer avancerad nivå kan i allmänhet införlivas i en mängd olika läroplaner och lektioner, materialen är prisvärda och de kräver lite utrymme.

Origami

Origami är en gammal japansk pappers vika övning som kan läras ut till elever i alla åldrar som det består av olika kompetensnivåer. Origami kräver användare att skapa objekt utan tillämpning av sax eller lim. Förutom att vara ett utmärkt verktyg för konst lektioner, origami också har visat sig vara till nytta för utbildning matematiska kunskaper eftersom det inbegriper två- och tredimensionella koncept, kräver användning av fraktioner i instruktionerna och kräver geometriska lösningar på problem.

Pappersflygplan

Vika papper flygplan och flyga dem efteråt är ett roligt projekt som lätt kan integreras i vetenskap och matematik läroplaner. Se till att barnen använder olika utföranden, och har en tävling baserad på vars plan flyger längst; du kanske vill lämna klassrummet för tävlingen del. kan utföras projektet i samband med NASA: s utbildningsresurser för flygplan och aerodynamiska principer.

dockteater

Skapa en vikbar dockteater komplett med dockor och rekvisita kommer att vara en mer tidskrävande projekt, särskilt om eleverna också inställd på att skriva ett manus. De pappersdockor kan skapas som fingerdockor eller helt enkelt fästas på ett snöre och ovanifrån. Scenen skapas med kartonger som kan vikas upp och lagras undan när den inte används, och dockorna skärs ut och utformade efter handlingen har fastställts.

Ordlekar

Traditionella ordlekar uppmuntra läskunnighet och kan enkelt integreras i fällbara projekt. Placera eleverna i små grupper om fyra eller fem medlemmar, en elev skriver en kort berättelse i två till fem meningar, beroende på skicklighet och ålder nivå. Den sista meningen kvar medan pappers viks över för att dölja de första meningarna. Papperet förs vidare till nästa elev som fortsätter berättelsen med sina meningar. När alla elever har skrivit sin del av historien, är det uppläst. En variant av lagarbete projektet är att be en elev att skriva ner en fråga om papper. Papperet sedan viks över och överlämnas till nästa elev som skriver ner svaret. Arket viks sedan igen så att endast svaret ses och skickas till nästa elev som har att gissa och skriva ner den fråga han tror matchar svaret han läser. I slutet alla frågor och svar läses ut och studenter kan utvärdera hur den ursprungliga frågan har utvecklats till något helt annat.

Kuber och pyramider

Cube- och pyramid fällbara mallar kan hittas på nätet och måste skrivas ut innan projektet. Limma eller kopiera mallarna på affischen styrelser och låt eleverna dekorera de enskilda ytorna innan de skärs ut mallarna och montera formerna. Kuber och pyramider kan införlivas i flera ämnen och projekt, inklusive historia, matematik, vetenskap och geografi, och kan ersätta traditionella projektmappar.

säsongs~~POS=TRUNC projekt

Säsongens händelser inklusive jul, påsk, Thanksgiving, Alla hjärtans dag och Halloween är idealiska bakgrunder för vikbara projekt. Tillverkningen av julpynt, pop-up kort, papper kedjor, mjukpappers blommor och skrämmande masker kan berika och komplettera aktuella lektioner, men är oftast bara lämpar sig för yngre elever.