Hur man tar hand om valnötsträ

Hur man tar hand om valnötsträ


Oförsiktig användning, tillsammans med förändringar i temperatur och luftfuktighet kan orsaka dyra valnöt och andra lövträd möbler att försämras med tiden. Massproducerade moderna möbler är ofta färdig med polyuretanlack. Denna produkt ger en långvarig yta som kräver minimal skötsel. Antika och äldre bitar, skulle emellertid kunna ha en hand-gnuggade harts finish eller de kan oljas eller vaxad. Moderna silikon möbelpolisher fungerar bra på vissa fiskar, men är inte avsedda för andra.

Instruktioner

1 Se till att inte repa dina möbler. Walnut matsalsbord och andra delar, såsom skänkar, soffbord och sidobord är sårbara. Använd dukar, mattor plats och glasunderlägg att skydda de plana ytorna där så är möjligt.

2 Damm med omsorg. Använd en mikroputstrasa när torr damning. Använd en lätt beröring och inte gnugga tyget med våld över ytan. Alternativt, fukta en mjuk trasa med en damning produkten för att undvika mikroskopiska yttorr repor. Lyft vaser, center, tavelramar och prydnadsföremål i stället för att skjuta dem åt sidan medan damning eller polering.

3 Torka spill omedelbart för att förhindra mjölkfläckar bildar. Placera inte heta koppar, krukor eller serveringsfat direkt på träytor; de kunde missfärga lack eller hartsbaserade lacker och orsaka vaxer att smälta.

4 Ta bort milky vattenmärken så snart som möjligt. Grunda fläckar kan ibland tas bort genom att gnugga kraftigt med dyna av pekfingret. Alternativt, gummihandskar och doppa en bit av cheesecloth i mycket varmt vatten. Ring ut och göra en dyna. Fukta ytan med några droppar hushåll ammoniak. Gnugga raskt och lätt tills markeringarna försvinner. Avsluta omedelbart genom att tillämpa en generös mängd linolja. Polera ytan med en torr mjuk trasa tills oljan försvinner.

5 Skydda de flesta ytor genom tillämpning av möbler vax eller silikonbaserat polermedel till ytan två gånger om året. Inte vax bitar klar med polyuretanlack, eftersom det kan orsaka fula vax uppbyggnad. Om du har några oljade bitar, applicera en tunn film av linolja en gång om året och gnid in i skogen tills den oljiga känslan försvinner.