Hur man koppla en automatisk temp mätare

Hur man koppla en automatisk temp mätare


En temperaturmätare kan hjälpa dig att övervaka hälsan och effektiviteten i fordonets motor under olika driftsförhållanden. Många moderna bilar och lastbilar har en temperatur indikatorlampa som lyser när motorn överhettas. Även användbar för att förhindra skador på motorn, inte en indikatorlampa inte ge dig information om den aktuella temperaturen eller graden av ökningen av temperaturen. En gång installerat, är eftermarknaden temperaturmätare enkelt trådbundna med hjälp av vanliga handverktyg.

Instruktioner

1 Använd en skiftnyckel för att koppla den negativa batteripolen.

2 Välj en plats på fordonets brandvägg som kan borras säkert att ge en väg att köra ledningar mätaren igenom. Använd en borr med en 1-tums bit för att borra ett hål genom brandväggen i den valda platsen. Sätt i den medföljande genomföringen i en-tums hål.

3 Kör ledningsnätet från temperaturmätaren genom en-tums hål i brandväggen till fordonets temperatur avsändare. Anslut kabelnät i temperatur avsändare. Anslut den andra änden av selen kontakten i baksidan av temperaturmätaren.

4 Anslut den vita kabeln från temperaturmätaren till en tråd från bilens instrumentbelysning med en kran skarv. Strip halv tum av isoleringen från änden av den svarta kabeln är ansluten till temperaturmätaren. Leta upp en skruv som är ansluten till en metalldel på fordonet i närheten av temperaturmätaren. Lossa skruven genom att vrida den moturs med en skruvmejsel. Linda avskalade änden av den svarta kabeln runt skruven huvudet och sedan dra åt skruven.

5 Strip halv tum av isoleringen från änden av den röda kabeln är ansluten till baksidan av temperaturmätaren. Skjut den nakna änden av den röda tråden i en stumskarv. Glida en änden av patronen säkringen i andra änden av stumskarv. Kläm stumskarv ordentligt. Anslut den andra änden av patronen säkring till en switchad 12-volts tråd som drivs när fordonets tändning är tillslagen eller Acc läge.

6 Anslut den negativa batteripolen och dra åt ordentligt. Testa driften av temperaturmätaren. Kontrollera anslutningarna och säkringar om mätaren inte fungerar korrekt.