Hur du använder din gamla laptop som en sekundär bildskärm

Hur du använder din gamla laptop som en sekundär bildskärm


Du kan använda en gammal laptop som en andra skärm. Dock är denna process annorlunda än att inrätta en standard andra bildskärm i Windows 7. Eftersom bärbara datorer inte har grafikkort, du behöver programvara för att låta skärmarna för att kommunicera över ett nätverk eller Ethernet-kabelanslutning. Se till att båda datorerna har tillgång till ditt hemmanätverk. Om du inte har ett hemnätverk kan du använda en korsad Ethernetkabel för att länka dina två datorer.

Instruktioner

1 Se till att både du huvuddator och laptop är anslutna till dig hemnätverk. Detta kan innebära att ansluta dem båda i din router med en LAN eller Ethernet-kabel, ansluta trådlösa nätverkskort i båda, om du har en trådlös router eller en kombination av båda. De flesta moderna bärbara datorer har en inbyggd trådlös nätverksadapter.

2 Använd en korsad Ethernet-kabel om du inte har ett hemnätverk. Anslut den ena änden till Ethernet-uttaget på baksidan av datorn och den andra änden i spåret på baksidan eller sidan av din bärbara dator.

3 Ladda ner mjukvara för att skicka och ta emot information över nätverket som kommunicerar tillståndet på skrivbordet skärmen. Detta innebär att ladda ner programvara till både huvuddatorn, för att skicka information samt till din bärbara dator för att ta emot och tolka dessa data och producera en bild. Det finns en rad alternativ som kan laddas ner (se Resurser), beroende på dina behov.

1 Installera ScreenRecycler (se Resurser) att använda din bärbara dator som en bildskärm om du använder en Apple Mac-dator. Detta program har utformats för att fungera med Apple operativsystem, men du kan använda antingen en Apple eller Windows laptop som andra bildskärmen. Du kan betala för att ladda ner den senaste utgåvan av ScreenRecycler eller så kan du ladda ner en gammal övergång till fri. Med fri programvara, kommer det mer sannolikt drabbas av en viss fördröjning på andra skärm. Dessutom, från och med 2010, det här programmet stöder endast användning av en extra skärm.

2 Installera antingen ZoneScreen eller Maxivista (se Resurser) att använda din bärbara dator som en bildskärm om du använder en Windows-dator. Zonescreen är gratis att ladda ner men är ett gammalt projekt som slutade utvecklas under 2003. Det innebär att det kan finnas en viss fördröjning på den andra bildskärmen, särskilt när datorn utför resurs tunga uppgifter, till exempel att titta på en video. Maxivista är mycket mer avancerad än ZoneScreen. Programmet kommer nästan aldrig drabbas av någon försening och erbjuder en bra upplösning och bilduppdateringsfrekvens för att använda andra skärmen för att titta på video. Maxivista stöder också med upp till åtta skärmar över fyra olika datorer eller bärbara datorer.

3 Installera flyguppvisning att använda din iPad, iPhone eller iPod touch som en andra skärm. Detta integrerar många funktioner i den ursprungliga enheter till tjänsten. Till exempel kan du rotera du iPad skärmen mellan dess vertikala och horisontella lägen och displayen kommer att justera för att passa den nya positionen. Du kan också använda pekskärmen funktioner för att styra markören på andra skärm. Air Display arbetar med både Apple och Windows-datorer.

1 Hämta Maxivista demofil (se Resurser).

2 Dubbelklicka på "MaxiVista_Setup_PrimaryPC.exe" för att installera programmet på din huvuddator.

3 Upprepa steg 1 på din bärbara dator, eller använda ett USB-minne, diskett eller annan metod för att flytta filen "MaxiVista_Setup_SecondaryPC.exe" till din bärbara dator.

4 Dubbelklicka på "MaxiVista_Setup_SecondaryPC.exe" för att installera programmet på din bärbara dator.

5 Dubbelklicka på ikonen Maxivista på huvuddatorn skrivbord för att öppna "Alternativ" skärm.

6 Klicka på "Aktivera Sekundär Display" i "Options". Din bärbara dator kommer nu visas som en förlängning av din huvuddator skrivbord. Att stänga av denna funktion genom att klicka på "Inaktivera sekundär bildskärm."