Hur man använder östriol

Hur man använder östriol


Estriol är ett hormon som produceras i stora mängder av en kvinna när hon blir gravid. Östriol i tablettform är också administreras för att lindra mindre symptom på klimakteriet, inklusive vaginal torrhet. Som terapi, visar forskning vid UCLA i östriol att hormonet också märkbart dämpar några av de villkor som är förknippade med multipel skleros (MS). Tidiga resultat tyder på östriol minskar inflammation i centrala nervsystemet. Diskutera dina speciella förutsättningar med en läkare som kommer att hjälpa dig att avgöra om östriol hormonbehandling är rätt för dig.

Instruktioner

1 Tala med en läkare om de potentiella fördelarna med att ta östriol för att lindra symtomen vid klimakteriet. Ta östriol oralt i tablettform, med vatten. Ta bara doseringen enligt anvisningar från din läkare och utrymme medicinen exakt som beskrivs att dra maximal nytta av hormonet.

2 Undersök forskningsstudier i de terapeutiska fördelarna med östriol om du är en individ som lever med multipel skleros. Du kan vara berättigade att delta i en studie som skulle kunna förbättra ditt tillstånd vid mottagning fria mediciner, hälsoundersökningar och eventuell ersättning.

3 Tala med en läkare om östriol testa om du är gravid. Östriol nivåerna är mätbara i en kvinnas blod eller urin för att utvärdera fostret hälsa och kan fungera som en indikator för ytterligare tester för potentiell Downs syndrom om nivåerna är ovanligt låg.

4 Rådgör med en läkare om de potentiella hälsoeffekterna av att ta östriol. Studier tyder på äldre kvinnor som tar östriol ser fördelar i form av ökad bentäthet, hjärthälsa och urinvägarna hälsa.

5 Överväga östriol som en aktuell lösning. Med hjälp av en aktuell lösning, såsom en hudkräm, kan ge bättre resultat i icke-menopausala kvinnor som söker hälsofördelar jämfört med om de tas i tablettform. Absorberande östriol transdermalt (genom huden) kan göra det möjligt för kroppen att göra mer effektiv och omedelbar användning av hormonet eftersom den inte måste metaboliseras först genom levern, som är fallet med de flesta hormonbehandling mediciner.