Science Fair Idéer Använda direkt Chicks

Science Fair Idéer Använda direkt Chicks


Varje år studenter arbetar hårt för att komma fram till en vetenskap rättvis projekt som skiljer sig från vad andra gör och är något som intresserar dem. Använda levande djur för vetenskapsmässan projekt kan vara svårt, utom när djuren är mycket liten, såsom med baby kycklingar. Många frågor kan besvaras när det gäller hur kycklingar kläcks och hur man odlar de bästa kycklingar.

färska ägg

När du har att göra med en rättvis projekt vetenskap som innebär levande kycklingar, är det viktigt att få färska ägg från en lokal bonde eller kläckeri. Dessa ägg inte har kylts och kan kläckas med hjälp av värmelampor. Alla ägg som köps från en butik eller som har kyld eller på annat sätt behandlas kommer aldrig kläcks och är inte bra att använda i dina experiment. Ägg bör inte vara mer än en vecka till 10 dagar från kläckning för dina experiment. För vissa experiment, kan du behöva be jordbrukaren för några ägg som är ogödslad.

Inkubation

Höns tillbringar mycket tid med att sitta på sina ägg tills de kläcks att hålla äggen inkuberas vid en viss temperatur. Den lämpliga temperaturen för hönsägg är mellan 10 och 15,6 grader Celsius. En ytterligare 10 grader åt båda hållen kan också vara framgångsrika. Du kan få ett stort antal ägg, mellan 20 och 30. Inkubera grupper om fem eller 10 ägg under lampor med varierande temperaturer. Övervaka hur snabbt äggen kläcks under varje temperatur och hur stor andel av äggen inte kläcks alls. Under idealiska förhållanden bör kycklingar kläcks i cirka 21 dagar.

Hönsfoder

Om du kan få några unga kycklingar från en lokal bonde eller kläckeri, bestämma tillväxteffekter av utfodring kycklingarna olika typer av livsmedel. Du kan också kläcks egna kycklingar för att kontrollera vad de äter från en mycket ung ålder. Välj flera olika typer av hönsfoder, såsom en som innehåller mycket protein och en som innehåller steroider. Använd en genomsnittlig hönsfoder med en grupp av kycklingar att fungera som kontrollgruppen. Samtliga kycklingar bör vara i samma ålder. Sätta grupper av åtminstone tre kycklingar och foder varje grupp en viss typ av mat. Övervaka tillväxten av kycklingar genom att väga dem med några dagars mellanrum, och spåra deras tillväxt i förhållande till den mat de äter.

gravitation teori

Medan kläckning kycklingar eller utfodring kycklingar olika livsmedel är ganska vanligt vetenskap rättvis projekt, kan du också använda levande kycklingar för att bevisa gravitationsteori. För detta experiment, få både befruktade och obefruktade ägg från lokala bönder. Obefruktade ägg kan hittas på gårdar som inte håller tuppar. Placera alla äggen på sina stora ändar i en inkubator och hålla temperaturen mellan 50 och 60 grader Fahrenheit. Rotera alla ägg för bästa resultat. Lägg märke till hur de alla hålla står på ända tills ungarna i befruktade ägg växa och börja röra sig i förberedelse för kläckning. Vid denna punkt, de befruktade äggen inte längre stå på sina ändar, som visar hur gravitationsfältlinjerna bryts genom rörelse.