Vad är kulinarisk turism?

Vad är kulinarisk turism?

Vad är kulinarisk turism?

"Travel är den bästa utbildningen, och genom att uppleva varandras livsmedel vi lär oss något nytt om varandras kulturer." Detta uttalande ingår i uppdraget och målen för den internationella Culinary Tourism Association, världsledande inom försäljning och marknadsföring av middag utomlands. Oavsett om det är södra köket Texas eller vingårdarna i Spanien, har människor tillbringat århundraden reser långt och brett för att söka nya och exotiska kulinariska upplevelser. Under det senaste decenniet kulinarisk turism har blivit en hållbar industri egen.

Definition

Kulinarisk turism, eller "gastronomisk turism", som det formellt kallas, är semester i syfte att uppleva lokala kulinariska erbjudanden. Det kan hänvisa till någon turist satsning som fokuserar på mat och dryck, inklusive självgående semester genom särskilda områden av kulinariska ryktbarhet eller program och konferenser som ger matentusiaster möjlighet att förbättra sin teknik i kulinarisk konst.

Historia

Även om traditionen att äta ut när du reser är väl etablerad, var kulinarisk turism först definieras som en marknad 2002 när Erik Wolf, ordförande i International Culinary Tourism Association, släppt en rapport om den tunga ekonomiska påverkan som "resor mat" transporteras och hur ofta det förbisågs. Det tog inte lång tid för turism och gästfrihet personal att erkänna intäktspotential. Sedan dess har kulinarisk turism exploderat som ett marknadsföringsverktyg för att annonsera, marknadsföra och sälja semester som har mat och dryck i sin kärna.

Fakta

Enligt Craig Schmantowsky, en kock-in-residence instruktör på Lynn University ". Mat är genomgående en av de tre favorit turistaktiviteter Ju högre den totala fakturan, desto mer sannolikt beskyddare är turister." Amerikanska medborgare spenderar mer än £ 7 miljarder varje år på kulinariska aktiviteter medan på semester, och den information som finns på mat- och dryckdestinationer är mer lättillgänglig än någonsin.

Betydelse

På grund av den otroliga inflytande kulinarisk turism har som en industri, marknadsföra den som en nyhet för turister är ett smart sätt att locka företag. Därför har det blivit ett fokus för studier i gästfrihet och matlagningsprogram över hela världen, bland annat på International Tourism Culinary Institute, som öppnade 2006. Även media att utnyttja denna marknad med program på Food Network och Travel kanaler, såsom som "Anthony Bourdain nr reservationer" och "har gaffel, kommer att resa." Detta skapar arbetstillfällen och kontinuerlig intäkter för mat- och turistbranschfolk.

Exempel

Någon plats som skapar mat och dryck med internationellt anseende kommer att erbjuda resor och semestrar till turister så att de kan uppleva det fullt ut. De som drömmer om en rundtur i vingårdar i Bourgogne eller Toscana kan konsultera organisationer såsom Aktiv Gourmet semester, vilket par lokala matlagning och erfarenheter med andra kulturaktiviteter. La Villa Bonita erbjuder matlagningskurser och en kulinarisk semester i Mexiko och i USA finns det många populära "linjer" som leder dig på den kulinariska äventyr dina önskemål, såsom salsa spår genom Arizona eller Hot Tamale Trail genom Mississippi Delta.