Hur Trim och omsorg för en Cypress Tree

Hur Trim och omsorg för en Cypress Tree


Cypress träd är barrträd vintergröna som har fina texturerat, fjäderlätt bladverk och ståtliga, pyramidformer. De gör utmärkta landskaps exemplar, trädgård accenter, bonsaiträd och insynsskydd, och är snabbt växande. Leyland cypress träd, i synnerhet, kan stiga till 70 fot lång, och växer 3 eller 4 fot i ett år. Det är nödvändigt att trimma cypresser att hindra dem från att bli alltför hög för bostäder landskap, och för att förhindra dessa grunda rotade träd välter. Grundläggande plantering och beskärning tekniker se till att din cypress träd är välväxt och hälsosamt.

Instruktioner

1 Välj en plats i full sol till lätt skugga för cypress träd. Jord kan vara sandig, lera eller lerig, men måste vara väldränerad. Om du planterar cypresser för ett privatliv häck eller vindruta, utrymme dem 6 fot isär.

2 Gräv ett hål tre gånger så bred runt som rotklumpen, och ungefär lika djup, och lägga till några organiska kompost till hålet.

3 Placera cypress trädet i hålet, vilket gör att den är centrerad och rakt, och återfyllning, vattna när du går att ta bort luckor och lufthål. Vatten igen efter cypress är stadigt och vatten varje vecka medan trädet etablerar.

4 Applicera en 2-tums lager av kompost för att spara vatten och skydda rötterna, men låt inte kompost tryck upp mot trädstammen.

5 Applicera ett gödselmedel formuleras för vintergröna träd som innehåller organiskt baserade näringsämnen.

6 Rensa cypress trädet när det är ung att uppmuntra bra förgrening och för att minimera skador orsakade av snö vilar på grenar. Trimma tillbaka långa sidoskott på våren, och bättra på sidorna i slutet av juli.

7 Upprepa trimma följande juli skapa tätare tillväxt. Trimma sidor varje år, men lämna ledande - eller tips - skjuta orörd tills trädet är höjden du önskar.

8 Ta trasiga, döda eller sjuka grenar vid behov, för att förhindra förfall producerande svampar från att infektera träet. Också beskära din cypress träd för att öppna upp det inre av trädet och förbättra solljus och luftcirkulation.

9 Rensa din cypress vid första anblicken av seiridium kräfta, vanligtvis anges med spridda rödbruna grenar. Rensa ut sjuka grenar, torka saxar med tvättsprit efter varje snitt för att undvika kontamine andra delar av trädet.