Hur man rengör LCD-skärmar

Hur man rengör LCD-skärmar


LCD-skärmar är bra för att spara utrymme och elektricitet. De är också billigare än CRT-skärmar och oftast ett bättre bildkvalitet. Men LCD-skärmar tenderar att bli precis lika smutsiga som andra typer av skärmar, men är svårare att rengöra och skydda. Medan fördelarna med att använda en LCD-skärm är många, kan rengöra dem vara extremt svårt. Dessutom kan felaktig rengöring skada skärmen, bränna pixlar eller lämna fula ränder från ena änden av skärmen till den andra. Lyckligtvis behöver du inte köpa dyra kommersiella produkter att använda på din LCD-TV-skärm eller datorskärm.

Instruktioner

Hur man rengör LCD-skärmar

1 Blanda lika delar isopropylalkohol och destillerat vatten i en ren sprayflaska. Använd inte kranvatten eller riskerar du att lämna ränder på LCD-skärmen när du är klar rengöring.

2 Stäng av TV eller bildskärm, och se till att den är sval innan du fortsätter.

3 Spray några av rengöringslösning direkt på en mikrofiberduk. Spreja inte lösningen direkt på skärmen.

4 Torka LCD-skärmen försiktigt, men grundligt, från topp till botten. Om vattendroppar eller rinner ner på skärmen, är du duk för blött.

5 Upprepa steg 3 och 4 tills skärmen är helt ren eller tills duken blir alltför smutsigt eller vått att fortsätta. Använd en andra trasa för att avsluta jobbet, om det behövs.

6 Vrid LCD-tv eller bildskärm tillbaka på när skärmen har torkat helt. Kontrollera noga för alla områden som du kan ha missat som är nu synliga.