Kommer frost skada min gräsfrö?

Kommer frost skada min gräsfrö?


Den optimala tiden för plantering gräsfrö är i slutet av våren eller försommaren. Utsäde på hösten eller under tidig vår ökar risken för frostskador på utsädet.

Frost effekter

Om gräsplantor inte har haft tillräckligt med tid att härda ut - att vänja sig vid fullt utomhus exponering - innan frosten inträffar, kan de skadas allvarligt eller dödas. Gräsfrön är i fara för frystorkning över vintern om de utsätts för hårda temperaturer.

plantering tid

Den bästa tiden att plantera gräsfrö för att skydda den mot frostskador är minst 60 dagar före den första frosten i södra delarna av Storbritannien och 90 dagar före den första frosten i de nordliga regionerna. Detta gör det möjligt gräset att uppnå tillräcklig mognad för att överleva den vilande tillstånd som krävs för vintern.

frost~~POS=TRUNC skydd~~POS=HEADCOMP

Nordliga områden kan kräva frostskydd för att säkerställa att utsädet inte frystorka under vintern, och kommer att förbli i ett vilande tillstånd om planterade i slutet av sommaren eller tidig höst. Applicera kompost i ett skikt 1,25 cm (1/2 tum) djupa, och låta kompost att förbli under hela våren.